Prinsessan Madeleines barn får inte komma på bokreleasen

Prinsessan Madeleine ensam i Sverige 2019

Prinsessan Madeleine har landat i Sverige för att lansera sin bok. Men nu avslöjar hovet att hennes barn Leonore, Nicolas och Adrienne inte kommer vara på plats under releasefesten på Junibacken.
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine, 36, har sedan i höstas varit bosatt i Florida, USA, med sin make Chris O’Neill, 44, och barnen Leonore, 5, Nicolas, 3, och Adrienne, 1. Under den tiden har hon bara besökt Sverige två gånger under kortare visiter, men som Hänt nyligen kunde avslöja kommer prinsessan att vara i Sverige under större delen av sommaren.

Redan under söndagen landade prinsessan Madeleine i Sverige, och första hållpunkten i kalendariet är lanseringen av hennes barnbok Stella och hemligheten, som hon författat tillsammans med Karini Gustafson-Teixeira och Marie Oskarsson.

Boken kommer att lanserar på Junibacken i Stockholm under tisdagen den 4 juni där Madeleine bland annat kommer att läsa högt inför barn.

Därför kom prinsessan Madeleine ensam

Men de som hoppats se prinsessan Madeleines egna barn under releasedagen kommer bli besvikna, för till Expressen bekräftar hovets informationschef Margareta Thorgren att prinsessan är ensam i Sverige.

– Madeleine är här själv för att lansera sin bok. Sedan kommer familjen att ansluta senare i veckan, säger Margareta Thorgren till tidningen.

För Svensk Dam bekräftar informationschefen att barnen stoppas från releasefesten:

– Nej, det är prinsessan Madeleine som kommer från familjen. Hon är ju där i egenskap av författare.

Prinsessan Madeleine kommer redan på torsdag göra sitt andra offentliga framträdande, när nationaldagen ska firas på Skansen. Hovet har sedan tidigare bekräftat att Chris O’Neill då ska finnas vid hennes sida.

Familjen kommer att vara i Sverige under större delen av sommaren, och enligt hovets uttalande till Svensk Dam kommer prinsessan Madeleine inte vara helt ledig.

– Ja, hon kommer att ha ytterligare officiella uppdrag i juni. Vad det handlar om får vi återkomma till, har Margareta Thorgren tidigare sagt till Svensk Damtidning.

Chris O’Neills ändring för familjen

Dock kommer Madeleine inte ha maken Chris O’Neill vid sin sida hela sommaren. Han har förvisso lyckats möblera om sitt arbetsschema och kommer att vara på plats både i Stockholm och när kungafamiljen firar sommaren på Solliden, Öland. Men han kommer också behöva lämna.

– Han kommer tillbringa så mycket tid som möjligt tillsammans med familjen i Sverige. Men eftersom Chris O’Neill jobbar över hela världen så är det inte semestertider för honom i juni, och knappt i juli heller. Han kommer därför att kombinera att vara tillsammans med familjen under sommarlovet och att arbeta, berättade Margareta Thorgren tidigare för Expressen.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!