Prinsessan Madeleines bakslag – tvingas ställa in

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine hade ett viktigt uppdrag inplanerat senare i sommar. Men nu kommer beskedet från hovet att hon tvingas ställa in.
Läs här!
0:41

Efter reklamen: Kaos när kronprinsessan Victoria eskorterades förbi folket – se klippet här

(0:41)

Slå på ljud

Prinsessan Madeleine bor vanligtvis i Florida, USA tillsammans med sin man Chris O'Neill och deras barn. Men den senaste tiden har de befunnit sig i Sverige för att helt enkelt njuta av lite svensk sommar.

Den 14:e augusti hade Madeleine även ett uppdrag inplanerat, men nu bekräftar hovet att prinsessan stoppas.

Prinsessan Madeleine om sommaren i Sverige

Det råder ingen tvekan om att både Madeleine och Chris älskar att spendera tid i Sverige under sommarmånaderna. I en intervju med Expressen berättar de om glädjen över att vara tillbaka.

– Vi är så glada. Vi ser framemot en lång sommar i Sverige, det är det bästa som finns. Vi har alla längtat efter att få komma hem till Sverige, så vi är väldigt glada över att vara på plats, säger Madeleine och fortsätter:

Här fångas kronprinsessan Victoria & prinsessan Estelle fina stund tillsammans

Se klippet här!

– Vi ser framemot en härlig sommar i Sverige. Det känns skönt, man kan inte alltid ta sånt för givet längre, efter covid och när man inte har kunnat åka hem. Man uppskattar verkligen varje dag att få vara här.

Och Chris håller med.

– Att spendera tid med min frus familj och träffa vänner. Vi har inte sett dem så mycket under de senaste tre åren. Det är fantastiskt att vara tillbaka, och att få komma upp hit där jag aldrig har varit, det är ett vackert land, säger han.

Prinsessan Madeleine stoppas – tvingas ställa in

År 1999 grundade Drottning Silvia organisationen World Childhood Foundation som arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn.

Under förra året blev prinsessan Madeleine ny vice hedersordförande för organisationen, vilket betyder att hon kommer att leda World Childhood Foundation tillsammans med sin mamma.

När Madeleine fyllde 40 år så hade hon en båtfärd för att samla in pengar och gåvor till organisationen, och planen var att en liknande båtfärd skulle ta plats den 14 augusti i år. Biljetterna till den exklusiva båtfärden skulle enligt uppgifter kosta 7000 kronor styck.

Men bara en vecka innan det var planerat att åka så kommer ett oväntat besked - båtfärden ställs in. I ett meddelande till Svensk Damtidning skriver nu hovet om beslutet.

"Arrangemanget ”Sensommarkväll med Childhood”, som var planerat den 14 augusti till förmån för World Childhood Foundation, har blivit framflyttat till nästa år. Efter noga övervägande beslutades det att arrangemanget flyttas till nästa år då många hade förhinder att delta i år", skriver hovets informationsavdelning till Svensk Damtidning.

SENASTE NYTT!