prinsessan madeleine

Prinsessan Madeleines lögn om namnet avslöjad – hemligheten ute: ”Falskt”

Prinsessan MadeleinePP

Prinsessan Madeleine flyttar i sommar hem till Sverige igen med familjen.
Nu avslöjas hemligheten om prinsessans namnbyte.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till Sverige
0:28

Efter reklamen: Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till Sverige

(0:28)

Slå på ljud

Prinsessan Madeleine, 40, ska flytta hem till Sverige igen efter flera år som bosatt på andra sidan Atlanten i bland annat Florida. Vilket också har bidragit till att hon blivit den kanske mest anonyma av de tre kungabarnen.

Prinsessan Madeleine om att vara i ständig bevakning

Tillsammans med sin make Chris O´Neill, 48, har hon ofta dragit sig undan uppmärksamheten och det kungliga rampljuset. Något som hon berättade om när hon för några år sedan gästade SVT:s program Skavlan.

– Jag tror att jag är ganska blyg och jag gillar inte att vara i händelsernas centrum. Men som officiell person så vet jag att jag måste hantera det här. Jag kämpar med det. Jag jobbar på det, sa prinsessan Madeleine i då i programmet.

Prinsessan Madeleines namnbluff – hemligheten ute

Under prinsessans uppväxt var Madeleine otroligt intresserad av hästar och i 20-års åldern tävlade prinsessan en del som ryttare. På grund av den uppståndelsen som en tävlande prinsessa kan utgöra var även media en del av hennes tävlingar för att fånga varje steg hon tog. Det fick prinsessan att ta till ett knep för att slippa tävla framför pressen.

Istället för att skriva in sig under namnet Bernadotte slopade hon det helt för att kunna tävla under radarn. Ibland tävlade hon även under ett falskt namn.

Något som uppmärksammades av danska Billed Bladet.

"Prinsessan Madeleine är själv en erfaren ryttare, och när hon var yngre gillade hon att delta i tävlingar – men använde falskt namn, eftersom hon inte ville göra någon stor grej av det.", skriver sajten.

Därför uppmärksammas prinsessan Madeleines namnbyte

Varför prinsessans namnbluff når dagens ljus just nu är för att Madeleine för ett tag sedan var med och tittade på tävlingen Longines Global Champions Tour i Miami. På tävlingen var även hennes dotter Leonore, 9, med. På bilder från prinsessans Madeleines Instagram syns även bilder på hennes och OS-guld vinnaren och ryttaren Malin Baryard-Johnson, 48.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN