ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prinsessan Madeleine saknas med Silvia – nu bekräftas frånvaron

26 sep, 2023 
Nu är det bekräftat.
Prinsessan Madeleine kommer inte närvara vid drottningens sida under den viktiga resan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappenBrand logo
Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappen

Drottning Silvia är hedersordförande i Childhood och prinsessan Madeleine är vice hedersordförande.

Nu står det klart att prinsessan Madeleine inte följer med sin mamma på ett uppdrag utomlands – trots sin framträdande roll.

Prinsessan Madeleines viktiga uppdrag för Childhood

Prinsessan Madeleine har arbetat för Childhood sedan 2006, i både Sverige och USA. Hon är medlem i den svenska styrelsen sedan 2016 och är även hedersmedlem i Childhood USA:s styrelse, står det på hemsidan.

Annons

Hon har jobbat mycket nära sin mamma som grundade World Childhood Foundation år 1999. Organisationen arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn.

Prinsessan Madeleine, Katarina von Horn, Louise Thott (fd Gottlieb) och drottning Silvia vid utdelningen av Childhoodpriset 2019.

Prinsessan Madeleine följer inte med drottning Silvia

Den 27 september gör drottning Silvia ett besök i Polen med World Childhood Foundation, något som framgår på kungahusets hemsida.

Men nu står det klart att prinsessan Madeleine inte följer med sin mamma till Polen. Något som Charles Mingo Bennström, kommunikationsansvarig på Childhood bekräftar för Hänt.

Annons

”Svar nej, Prinsessan Madeleine följer inte med till Warszawa.”, skriver han i ett mejl till Hänt.

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine under Childhoodgalan i New York.
Prinsessan Madeleine och maken Christopher O'Neill.
Annons

Nyligen befann sig Chris O'Neill och Madeleine i Sverige för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Så det har blivit en del resande för prinsessans del den senaste tiden.

Makarna planerar att flytta hem till Sverige 2024, något hovets informationschef Margareta Thorgren har bekräftat. Från början var det tänkt att familjen skulle bosätta sig i Sverige redan i år – flytten sköts dock fram.

FOTO: TT

Annons