Prinsessan Madeleine om förändringen för Leonore – nya livet

Prinsessan Madeleine med dottern Leonore

Prinsessan Leonores liv och framtid ser helt annorlunda ut än när hon föddes för fem år sedan.
Nu berättar hennes mamma prinsessan Madeleine om förändringen.
Slå på ljud

Under hösten meddelade kung Carl Gustaf att prins Carl Philip och prinsessan Madeleines barn inte längre skulle tillhöra kungahuset. Medan större delen av världen verkade tappa hakan över beslutet att alla barnbarn förutom prinsessan Estelle och prins Oscar skulle förlora sina kunglig titlar så verkar ändå de berörda föräldrarna till barnen ha tagit beskedet med stort lugn.

I SVT:s Året med kungafamiljen som sänds på söndag pratar bland annat prinsessan Madeleine om sin fars beslut.

Madeleines ord om kungens beslut

– Jag känner lite som mina syskon tidigare sagt, det är ju egentligen ett väldigt naturligt steg och vi har ju diskuterat det här väldigt länge, så för oss så är det inte en så stor grej som media har gjort det till, säger prinsessan Madeleine i ”Året med kungafamiljen”.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har tidigare talat om förändringen i olika intervjuer och har även de berättat att familjen diskuterat beslutet under en längre tid.

Prinsessan Madeleine ser att förändringen inom familjen de senaste åren, att allt fler barn fötts, har gjort att beslutet känns grundat. Hon ser tillbaka till tiden då äldsta dottern Leonore, 5, föddes – då såg allt annorlunda ut.

Leonores nya liv

– När Leonore föddes så var det ju bara Estelle som fanns och då såg ju situationen lite annorlunda ut, men nu är det ju flera små barn i familjen så det här blev nog en bra utveckling.

Tidigare har det spekulerats i att Leonore är en bidragen orsak till att beslutet kom nu. Madeleine och maken Chris O’Neill flyttade till USA för 1,5 år sedan. Hösten 2020 förväntas Leonore att börja skolan, och hade hon fortfarande haft en kunglig titel o hade familjen högst troligt behövt att flytta hem till Sverige igen. Något som inte känns som ett alternativ i dagsläget när de fått till en vardag i Florida-området, samtidigt som Chris sköter sina affärer från USA.

FOTO: TT, SVT

SENASTE NYTT!