Prinsessan Madeleine och Chris O´Neills okända skilsmässobeslut

Hemliga avtalet mellan prinsessan Madeleine och Chris O'Neill

Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill gifte sig i Slottskyrkan i Stockholm för snart sju år sedan.
Nu avslöjas detaljen i parets äktenskapsförord.
Slå på ljud

2013 gifte sig prinsessan Madeleine, 37, med sin kärlek Chris O´Neill, 45. För snart två år sedan flyttade makarna till Florida i USA där de bor med barnen prinsessan Leonore, 6, prins Nicolas, 4, och prinsessan Adrienne, 2.

Innan bröllopet hade det förälskade paret ett möte med en juristfirma för att författa ett hemligt avtal. De har nämligen ingått äktenskapsförord.

Tidigare har Expressen låtit en expert titta på avtalet. Då var det något som stack ut, skriver Svensk Dam.

– Det är i stort sett samma förutom att Chris och Madeleine avtalat om att vissa inkomster som de har i äktenskapet ska utgöra giftorättsgods. Chris och Madeleines äktenskapsförord är lite annorlunda utformat då det berör en utländsk medborgare, har juristen Mattias Parnestedt sagt till Expressen.

Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill efter sitt bröllop i Slottskyrkan.

Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill efter sitt bröllop i Slottskyrkan.

Giftorättsgods är sådant som kan komma att delas på om äktenskapet skulle sluta med en skilsmässa. Då skulle alltså Chris O´Neill inte få del av sådant som utgör prinsessan Madeleines enskilda egendomar, testamenten, arv och gåvor.

Att Chris O´Neill är den enda medlemmen i kungafamiljen som har ett förvärvsarbete kan vara förklaringen på denna del i avtalet.

Slå på ljud

Avtal för alla i familjen

Innan respektive giftermål har också kungen och drottning Silvia skrivit på äktenskapsförord. Detsamma gäller kronprinsessan Victoria och prins Daniel, samt prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Prinsessan Madeleine med maken Christopher O'Neill med prinsessan Leonore

Prinsessan Madeleine med maken Christopher O’Neill och prinsessan Leonore under prins Carl Philips bröllop.

I kronprinsessan Victorias och prins Daniels äktenskapsförord står detta:

“All den egendom som omfattas av giftorättsreglerna och som Vi gemensamt eller var för sig äger vid äktenskapets ingående eller därefter förvärvar genom arv, gåva, testamente, eget arbete eller på annat sätt, och därtill även egendom som kan komma att träda i nyssnämnda egendoms ställe, skall med i § 3 nedan angivet undantag, vara enskild egendom”, står det i äktenskapsförordet, skriver Svensk Dam.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Björn Larsson/TT, Sören Andersson/TT

SENASTE NYTT!