Prinsessan Madeleine och barnen varnas för nya stormen

Prinsessan Madeleine har hållit en låg profil den senaste tiden. Men nu varnas hon och familjen för ett nytt inkommande hot.

Vanligtvis brukar prinsessan Madeleine, 38, och familjen tillbringa tid i Sverige under sommaren. Det är då barnen Leonore, Nicolas och Adrienne får leka med sina kusiner Estelle, Oscar, Alexander och Gabriel på Solliden – men den här sommaren har allt vänts upp och ned.

Länge hoppades Madeleine kunna resa till Sverige med barnen, men på grund av den pågående coronapandemin är familjen kvar i sitt hem i Florida, USA.

Det är dessutom den delstat som är hårdast drabbad, de senaste veckorna har det kommer flera rapporter om kaoset som råder i Florida. Det är den delstat som har flest smittade och en ny våg har gjort att tiotusentals smittats bara de senaste dagarna.

Invånarna varnas

Och som om inte coronautvecklingen vore ett orosmoln stort nog så är det ytterligare moln på väg in över Madeleines hemstad, bokstavligt talar. Nämligen stormen Isaias.

Det är pågående orkanssäsong i Florida och tidningen Miami Herald varnar invånarna för att stormen Isaias kan dundra in snart.

”Det är dags att se över sina förberedelser inför orkanerna. Med tanke på att covid-19 försvårar situationen nu, så är det hög tid att köpa in nödvändigheter och skaffa en plan”, skriver tidningen.

Floridas guvernör Ron DeSantis har meddelat invånarna att stormen väntas slå till mot delstaten i början av nästa vecka. Den nya problematiken som råder är att de specialbyggda skyddsrum eventuellt kan vara stängda denna säsong för att hindra spridningen av coronaviruset.

Florida har just nu skyddstmasktvång för samtliga personer, de som bryter mot den regeln riskerar dryga böter.

Prinsessan Madeleine vill komma hem

Hur prinsessan Madeleine och familjen lever livet är något oklart. Senaste uppdateringen som kom från prinsessan själv var den 4 juli när hon publicerade en bild på barnen Leonore, Nicolas och Adrienne och gratulerade USA på nationaldagen.

Hovets informationschef Margareta Thorgren berättade under våren att familjen mådde bra och gjorde allt för att leva så säkert som möjligt.

– Familjen mår bra och följer de instruktioner som gäller för landet där de bor. Självklart är det mycket kontakt digitalt med Sverige.

Samtidigt var prinsessfamiljens önskan så sent som i slutet av juni att komma hem till Sverige om de hade tillåtelse.

FOTO: TT