ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prinsessan Madeleine lämnar barnen – hovet bekräftar beslutet

07 jul, 2022 
Felicia Hovryd
Prinsessan MadeleineS
Prinsessan Madeleine kom nyligen till Sverige för att njuta av sommaren. Men nu kan hovet bekräfta att prinsessan har lämnat landet, utan barnen. Läs här!
Annons
Här besöker prins Nicolas upptäckarparken han fick i dopgåvaBrand logo
Här besöker prins Nicolas upptäckarparken han fick i dopgåva

Sommaren är här och det betyder att hela kungafamiljen är samlad i Sverige. Prinsessan Madeleine, 40, och familjen reste till Sverige i mitten på juni och kommer bland annat att spendera sommaren på Solliden på Öland.

Prinsessan Madeleine om sommaren i Sverige

I en ny intervju med Expressen berättar prinsessan Madeleine om glädjen över att vara tillbaka i Sverige och vara återförenad med föräldrar och syskon.

– Det är jättebra, vi är så glada. Vi ser framemot en lång sommar i Sverige, det är det bästa som finns. Vi har alla längtat efter att få komma hem till Sverige, så vi är väldigt glada över att vara på plats, säger Madeleine och fortsatte:

– Vi ser framemot en härlig sommar i Sverige. Det känns skönt, man kan inte alltid ta sånt för givet längre, efter covid och när man inte har kunnat åka hem. Man uppskattar verkligen varje dag att få vara här.

Även prinsessan Madeleines make Chris O'Neill, 47, tycker att det är skönt att vara tillbaka i Sverige.

Annons

– Att spendera tid med min frus familj och träffa vänner. Vi har inte sett dem så mycket under de senaste tre åren, säger Chris O'Neill och fortsätter:

– Det är fantastiskt att vara tillbaka, och att få komma upp hit där jag aldrig har varit, det är ett vackert land, säger han.

Men nu väljer prinsessan att resa från Sverige.

Nu lämnar prinsessan Madeleine Sverige – utan barnen

Trots sommaren har kungafamiljen saker i sina kalendrar och under torsdagen reste prinsessan Madeleine till Tyskland, något som hovet bekräftar för Hänt.

– Prinsessan Madeleine besöker Frankfurt i dag för att träffa Childhood Tysklands medarbetare samt besöka den plats där det nionde Childhood House byggs i Tyskland, säger hovets informationssekreterare Ulrika Näsholm.

Annons

Madeleine är sedan många år tillbaka engagerad i den ideella organisationen World Childhood Foundation där hon är vice hedersordförande.

Men Madeleines barn, prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne och prins Nicolas, tvingas stanna hemma och följer inte med mamma på resan.

– Nej, prinsessans barn är inte med på resan då fokus i dag är Childhood Tyskland och den verksamhet de bedriver, säger Ulrika Näsholm.

Som tur är blir Madeleine inte borta från barnen så länge.

– Prinsessan reser över dagen och reser tillbaka till Sverige i kväll, säger Ulrika Näsholm till Hänt.

FOTO: TT

Annons