Madeleine kan nobba kungen – hovet om familjebeslutet

Oklarheterna kring Madeleine – kan nobba kungen efter tuffa tiden

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill var i höstas med om ett inbrott i deras villa i Florida.
Efter det har fokus legat på att skapa ny trygghet i ett nytt hus.
Frågan är om familjen kommer ha möjlighet att fira pappa kungens födelsedag?
Slå på ljud

En stor familj innebär många födelsedagar. Och några som har en hel del födelsedagar nu den senaste tiden är kungafamiljen. Prinsessan Estelle fyllde nyss 8 år och lille prinsen Oscar firades för sin födelsedag bara häromdagen.

Prinsessan Estelles födelsedag firades dock utan morfar kung Carl Gustaf, som faktiskt befann sig i ett annat land – nämligen Norge.

Orsaken till att kungen inte var med och firade sitt barnbarns födelsedag var för att han valde att dyka upp som hedersgäst på Ski Tour 2020, en tävling som Sveriges och Norges skidförbund arrangerar tillsammans. Vilket ändå känns som en rimlig orsak, då många royalister vet så är ju Sveriges konung en riktig idrottsfantast.

drottnings Silvia och kungen

FOTO: Karin Törnblom/TT

Försvunnen från rampljuset

En person som klivit från rampljuset den senaste tiden är prinsessan Madeleine. För henne har fokuset helt och hållet legat på familjen och att hitta tillbaka till tryggheten efter att villan i Florida fick inbrott i höstas. Hovets kalender ekat tomt efter Madeleines närvaro, men kanske kan det bli ändring på det nu när kungens födelsedag närmar sig?

30 april vankas fest för kungen, som ska fira sin 74-årsdag. Som vanligt ska det firas på Yttre Borggården, men de enda personerna som är inskrivna i kalendern under samma dag är kungen själv och drottningen. Och kronprinsessfamiljen och prinsparet är även de alltid på plats för denna festlighet.

Kommer prinsessan Madeleine fira pappa kungen?

Prinsessan Madeleine står alltså inte med som närvarande i kalendern men har varit med tidigare år och firat. Så frågan är, kommer Madeleine och familjen till Sverige till pappa kungens födelsedag?

När hovets informationschef Margareta Thorgren fick frågan av Svensk Dam om prinsessan Madeleines närvaro på festen så blir svaret flyktigt.

– Det har jag ingen information om. Vi får återkomma om det, sa hon tidigare till Svensk Dam.

När kungen är klar med det offentliga firandet så fortsätter festen privat hemma på Drottningholm, och det återstår alltså att se om prinsessan Madeleine och familjen kommer att närvara.

prinsessan Madeleine och Chris o'neill

FOTO: Karin Törnblom/TT

FOTO: TT/Karin Törnblom

SENASTE NYTT!