Prinsessan Madeleine deltog inte i firandet av Sofia

Prinsessan Madeleine och Sofia

De är svägerskor sedan tio år tillbaka. Men prinsessan Madeleine kom inte för att fira prinsessan Sofia på födelsedagen – nu berättar hovet varför.

För drygt tio år sedan startade prinsessan Sofia, 35, och prins Carl Philips, 40, kärlekssaga. Paret föll handlöst för varandra och sommaren 2015 gifte de sig i direktsänd tv.

Trots att deras kärlek alltid varit stark har de tvingats försvara den vid ett flertal gånger. Sofia, som innan hon blev prinsessa hette Hellqvist i efternamn, hade ett förflutet i skandalsåpan Paradise hotel och hade dessutom varit på avklädda bilder i en tidigare herrtidning. Med andra ord långt ifrån vad folk tyckte var ett bra giftasämne för en prins.

Sofia och Carl Philip har tidigare berättat hur de fick kämpa för sin kärlek, men att det trots allt var värt det. Idag har makarna de två sönerna prins Alexander och prins Gabriel.

Därför firar inte Madeleine sin svägerska Sofia idag

Under fredagen uppmärksammades prinsessan  Sofias 35-årsdag av bland annat kungahuset som publicerade en ny bild på prinsens hustru. De rojalistiska fansen jublade över bilden och gratulerade Sofia.

Men några som inte personligen kom för att fira Sofia på födelsedagen är en del av kungafamiljens medlemmar. Prinsessan Madeleine, 37, som tidigare sagts ha en kylig inställning till Sofia, väntas komma till Stockholm inom de närmaste dagarna för att delta i Childhood-prisutdelningen under måndagen. Och på tisdag ska hon tillsammans med övriga kungafamiljen medverka under Nobelmiddagen.

Men nu hälsar hovets informationschef Margareta Thorgren att Madeleine inte verkar ha lämnat USA än, och kunde därmed heller inte med personligt närvara under Sofias födelsedag.

Thorgrens besked om Madeleines resa

”Hon är i Sverige på måndag”, skriver Margareta Thorgren i ett sms efter att ha fått frågan när Madeleine anländer till Sverige.

Informationschefen avslöjar även hur prinsessan Sofia firades på födelsedagen:

”Privat med familjen”, skriver hon i ännu ett meddelande.

Däremot kan man tänka sig att Madeleine firar svägerskan i efterskott, 35-årsdagen till ära. Hon kommer till Sverige ensam, barnen kommer nämligen att vara kvar i USA tillsammans med Chris O’Neill.

Inte heller kung Carl Gustaf, 73, eller drottning Silvia, 70, kommer att vara på plats för födelsedagsfika idag. De befinner sig nämligen på statsbesök i Indien som avslutas idag under fredagen.

FOTO: Thomas Johansson/TT, Janerik Henriksson/TT