Prinsessan Leonores relation med Estelle – stora olikheterna

Så är prinsessan leonores relation med estelle

Estelle och Leonore är båda prinsessor, men lever två helt olika liv.
Så skiljer sig deras vardag åt – och så är deras relation med varandra.
Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria, 42, och prinsessan Madeleine, 37, lever två helt skilda liv, trots att de båda ingår i den svenska kungafamiljen. Och det gör även deras äldsta barn, Estelle, 7, och Leonore, 5. Sedan förra sommaren är prinsessan Madeleine och familjen bosatta i Florida i USA, där de lever ett relativt anonymt liv, och kronprinsessan Victoria lever med sin familj i Sverige. Men det är inte det enda som gör att Leonore och Estelle lever två olika liv.

Estelle blir igenkänd på gatan, medan Leonore kan leva precis som sina kompisar i USA, eftersom att ingen känner igen henne som något annat än en vanlig person ute på gatorna.

Estelle är ofta med sina föräldrar på olika tillställningar och kungliga uppdrag, och eftersom att Victoria är mån om att Estelle ska få en insyn i det kungliga arbetet är hon väl medveten om att hon är en kunglighet. Victoria har hittills hunnit ta med henne till Skattkammaren, Bernadottebiblioteket och Kungliga Husgerådskammaren.

Estelle på mamma victorias födelsedag

Medan Leonore inte har en aning om att hon är en prinsessa, då prinsessan Madeleine inte har berättat det för henne än.

Deras olika vardagsliv

– Jag har faktiskt inte pratat med dem om det än. Jag tror det kommer komma rätt naturligt. Och jag tror att det var så för mig med, för jag kan inte komma ihåg att mamma och pappa satte oss ner för att tala om det utan det kom nog på ett naturligt sätt. Jag tänker att när tiden kommer så kommer de fråga och undra och då får man ta det då, men nu får de leva i sin lilla bubbla, i sin värld utan titlar, har prinsessan Madeleine sagt i en intervju med Mama.

Prinsessan Estelle på lilla syster adriennes dop

Estelle går i skolan, på Campus Manilla, och trots att hon går i ettan får hon dubbla utbildningar – eftersom att hon en dag ska bli drottning av Sverige. Leonore, som har nummer åtta i tronföljden, kommer inte att behöva jobba aktivt i kungens tjänst.

Leonore går just nu på förskola i Florida, och till vardags pratar hon både engelska och svenska.

– Hon går på en amerikansk förskola. Hon pratar engelska under skoltid och svenska med mamma Madeleine, har hovets informationschef Margaretha Thorgren sagt till Hänt.

Även på fritiden ägnar sig prinsessorna åt olika saker. Leonore dansar, och Estelle rider.

Trots att prinsessorna lever olika liv är de bästisar, och pratar ofta med varandra på FaceTime enligt Svensk dam.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!