Prinsessan Leonore kan stoppas från att träffa familjen

Prinsessan Leonores skola orsaken till kungens beslut

Prinsessan Leonore älskar att vara i Sverige och busa med sina kusiner. Men nu verkar det som att de nya reglerna stoppar 6-åringens dröm, bara veckor före hon ska börja skolan.
Slå på ljud

Kungafamiljen har en turbulent tid bakom sig. Coronavirusets spridning och Folkhälsomyndighetens rekommendationer har ställt till det rejält i kungligheternas vardag.

Kungen och drottningen lämnade Stockholm och har sedan flera veckor befunnit sig på Stenhammar slott i Södermanland. Där har de skött sina åtaganden via videosamtal.

Och vid påsk visade de även upp att kontakten mellan dem har förändrats. Då publicerade de en video på kungahusets sociala medier där de olika familjerna pratade med varandra via videosamtal.

Nu kanske det kan lättas upp. Under torsdagen meddelade Stefan Löfven på en presskonferens att restriktionerna lättas upp. Till exempel rekommendationen att man inte ska åka på resor längre än två timmar från sin hemort.

Prinsessan Madeleines sommar med familjen

Det innebär att inte bara svenska folket, utan även kungafamiljens, sommartraditioner inom landet kan räddas. Kungafamiljen brukar varje sommar samlas på sitt älskade Solliden på Öland där de tillbringar tid tillsammans.

Däremot är det fortfarande oklart hur det blir för prinsessan Madeleine och hennes familj. De bor sedan 1,5 år tillbaka i Florida. I USA råder fortfarande en Nivå 4-varning gällande utlandsresor, vilket innebär att alla medborgare avråds från att resa utomlands.

Madeleine har tidigare berättat om hur mycket Sverige betyder för barnen och att det är somrarna på Öland med kungafamiljen som sätter extra guldkant på tillvaron för dem.

– De har längtat länge efter att få komma till Sverige! Både att få komma hem till sina rum och sina saker. Men också att vi är utomhus så mycket mer här hemma än vad vi är i Florida. Det är så varmt där, och man kan bara vara ute kortare stunder, så för dem att kunna vara ute i skogen och springa runt, det är en dröm. Och det är något som jag själv verkligen har saknat, berättade Madeleine i en intervju med Mama.

Prinsessan Leonores skolstart

Barnen Leonore, 6, Nicolas, 5, och Adrienne, 2, har inte varit i Sverige sedan förra sommaren, och det är med all sannolikhet en sorg för dem att inte kunna leka med sina kusiner och träffa mormor och morfar. Det här är dessutom en speciell sommar för Leonore som till hösten ska börja i skolan, men det ser ut som att hon får ladda upp inför den stora dagen på amerikansk mark.

Förra sommaren njöt prinsessfamiljen på Öland och passade på att se sig omkring, förhoppningsvis kan de njuta av de fina minnena.

– De ska göra lite olika utflykter och expeditioner. Det finns många roliga aktiviteter för barnen där, berättade hovets informationschef Margareta Thorgren inför semestern.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!