Artikeln innehåller reklamlänkar

Prinsessan Eugenie talar ut om allvarliga åkomman: ”Var rädd”

Den brittiska prinsessan Eugenie talar nu ut om sin skolios.

Brittiska prinsessan Eugenie bryter nu tystnaden om åkomman som påverkat hela hennes barndom och till viss del även hennes vuxna liv.

När prinsessan Eugenie, 28, dotter till prins Andrew och hans tidigare hustru Sarah Ferguson, var tolv år gammal diagnostiserades hon med ryggskadan skolios. Men det är inte förrän nu hon vågar berätta om det. På sitt officiella Instagramkonto delar hon med sig av privata röntgenbilder till sina dryga 250 000 följare.

“I samband med International Scoliosis Awareness Day kan jag stolt visa upp mina egna röntgen-bilder för allra första gången. Jag vill också passa på att tacka The Royal National Orthopaedic Hospital som dagligen hjälper till att rädda liv och får människor att må bättre”, skriver hon.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

Åkomman upptäcktes av prinsessan Eugenies mamma när hon såg Eugenie simma. Hennes ryggrad var krokig och böjd i sidled och en omfattande operation krävdes för att hon skulle kunna bli bra igen. Åtta titanskruvar sattes in i hennes ryggrad för att få den rak igen.

– Det var såklart väldigt läskigt för en 12-åring. Jag kan fortfarande minnas hur nervös jag var veckorna innan operationen. När jag kom till sjukhuset kändes allt väldigt bra och var alla snälla mot mig, men nästa morgon var jag rädd, säger Eugenie i en video hon spelat in i samarbete med det ortopediska sjukhuset som hon opererades på.

Prinsessan har nu valt att jobba mer aktivt med att öka förståelsen kring skolios. Hon tackar också sjukhuset för att de tog så bra hand om henne.

– Utan den vård jag fick hade jag inte sett ut som jag gör i dag, min rygg skulle vara krökt. Jag skulle inte heller kunna prata om min skolios så som jag kan göra i dag och hjälpa andra barn som kommer till mig och har samma problem, säger hon och fortsätter:

– Mina ryggproblem har varit en stor del av mitt liv. Nu kan barn titta på mig och se att operationer faktiskt fungerar. Jag är ett levande bevis på att sjukhuset kan förändra människors liv, säger hon.

I höst gifter sig prinsessan Eugenie med sin stora kärlek Jack Brooksbank, som hon träffade på en skidresa i Schweiz för över sex år sedan. Bröllopet kommer äga rum i St Georges’s Chapel på Windsdor slott, alltså samma kyrka som prins Harry och Meghan Markle valde att gifta sig i.

LÄS OCKSÅ: Mötet mellan prinsessan Marie och Alexandra – chockerande händelsen fångad på film

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Madeleine och Chris bryter upp – lämnar Sverige

FOTO: IBL, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN