Prinsessan Estelles skola stängd – elev smittad av Coronaviruset

Estelle, Victoria och Daniel

En elev på prinsessan Estelles skola, Campus Manilla, har drabbats av det nya Coronaviruset.
Nu hålls skolan stängd i väntan på besked från Smittskydd Stockholm, och hovet bekräftar till Hänt att de spänt följer utvecklingen för prinsessans skull.

I höstas började prinsessan Estelle, 8, i första klass på privatskolan Campus Manilla som ligger på Östermalm i Stockholm.

Nu har Campus Manilla stängt då en elev har drabbats av Coronaviruset.

Det var under gårdagskvällen, onsdag den 4 mars, som skolan fick veta att en av skolan elever testats positivt för Coronaviruset covid-19.

På grund av detta håller skolan stängt, idag torsdag. Det gäller både grundskolan och gymnasiet.

Campus Manilla har skickat ut ett brev till alla föräldrar där det står att alla barn får en extra studiedag. Under tiden väntar skolledningen på besked från Smittskydd Stockholm.

Prinsessan Estelle inte smittad

”Syftet med att stänga hela skolan är att garantera tryggheten för elever, vårdnadshavare och personal i ett läge där många är oroliga och där vi nu vet att en elev är bekräftat smittad med Coronaviruset”, står det i brevet som Expressen tagit del av.

För Hänt berättar hovets informationschef Margareta Thorgren att kronprinsessan Victoria och prins Daniel tar skolans rekommendationer på allvar.

– Det är ju viktigt att man följer de rekommendationer och instruktioner som myndigheter ger och som skolan ger. Så nu är beslutet att skolan är stängd idag. Därefter inväntar alla föräldrar som har barn på skolan vidare rekommendationer och instruktioner från skolan. Så är det här och nu, säger Margareta Thorgren.

Hon vill dock inte ge besked om huruvida prinsessan Estelle kommer att stanna hemma någon längre tid.

Hovets besked om Estelle

– Det är ett beslut som vi får återkomma till som jag inte vet ännu. Vi följer de rekommendationer som skolan ger, säger Margareta Thorgren till Hänt.

Trots att Smittskydd Stockholms generella rekommendation är att hålla skolan öppen har alltså Campus Manilla valt att hålla den stängd under torsdagen.

”Utöver den konstaterat smittade eleven har vi andra elever som är i frivillig karantän eftersom de vistats i smittdrabbade områden. Med anledning av det, kommer lärarna under torsdagens studiedag förbereda uppgifter som eleverna kan göra på distans”, står det i brevet som skickats till föräldrarna.

Skolan ska komma med mer information under torsdagen.

Hovet har bekräftat att det inte är Prinsessan Estelle som är drabbad av Coronaviruset, skriver Expressen.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Johan Jeppsson/TT

SENASTE NYTT!