Prinsessan Estelle skadad under skidsemestern – hovets ord

Prinsessan Estelle.

Prinsessan Estelle har skadat sig under familjesemestern i Alperna.
– Hon är gipsad och mår i övrigt bra, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.
Slå på ljud

Kronprinsessparet har varit på skidsemester i italienska Alperna under nyår. De har åkt skidor och haft trevliga dagar, men häromdagen föll prinsessan Estelle, 7, så olyckligt i backen att hon bröt benet. Prinsessan Estelle fördes till sjukhus, för röntgen och gips. Hon hoppar nu runt på kryckor, enligt Aftonbladet.

– Hovet kan bekräfta att prinsessan Estelle har fått en fraktur på smalbenet i samband med skidåkning. Hon är gipsad och mår i övrigt bra, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.

För Expressen berättar hovets informationssekreterare Johan Tegel att de inte vet hur det hela gick till i detalj. De skriver även att kronprinsessan Victoria och familjen inte har avbrutit semestern.

– Jag känner inte till hur det har gått till. Hon är gipsad och mår i övrigt bra, säger Johan Tegel till tidningen.

Expressen rapporterar att prins Daniel får åka ensam till Oslo under fredagen, där norska prinsessan Märtha-Louises exmake Ari Behns begravning äger rum. Kronprinsessan Victoria stannar hemma. Hovet bekräftar däremot inte att Estelles skidolycka är orsaken till att Victoria uteblir från begravningen.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har genom åren umgåtts mycket med prinsessan Märtha-Louise och Ari Behn och blev djupt berörda av dödsbudet på juldagen.

– Det som är planerat är att det är prins Daniel som närvarar vid begravningsgudstjänsten i morgon, säger Johan Tegel till Expressen.

Kronprinsessparets ord om Ari Behns bortgång

Konstnären och författaren Ari Behn valde att avsluta sitt liv på juldagen. Kronprinsessparet yttrade sig om Ari Behns död i ett uttalande kort efter att den tragiska nyheten blev officiell. De var båda två nära vän med Ari.

– Det är med stor sorg vi mottagit beskedet om Ari Behns bortgång. Vi kommer minnas Ari som den varma, hjärtliga och spirituella människa han var. Det var en förmån att få lära känna Ari. Våra tankar går till hans döttrar och familj, säger kronprinsessparet i uttalandet.

FOTO: Raphael Stecksén/Kungl. Hovstaterna, TT/DPPA

SENASTE NYTT!