Prinsessan Estelle och prins Oscar stoppade under firandet

Estelle och Oscar saknades på Victorias firande

Kronprinsessan Victoria firades med maken prins Daniel vid sin sida. Men barnen Estelle och Oscar saknades, nu avslöjar hovet varför de stoppades.

Det var många fans till kronprinsessan Victoria som säkerligen blev nedstämda när de i början av veckan fick beskedet att det traditionsenliga namnsdagsfirandet ställdes in. Hovet tog beslutet efter att ha följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring Coronaviruset Covid -19, och man ansåg att smittorisken var för hög.

I vanliga fall samlas hundratals personer vid slottet i centrala Stockholm för att uppvakta Victoria.

– Det här beslutet är taget med omsorg om den allmänhet som brukar komma hit. Det brukar ju vara ganska trångt, sa Johan Tegel vid Hovet till Svensk Damtidning.

Ändringen för kronprinsessan Victoria

Men kronprinsessan Victoria blev inte helt utan gratulationer. Representanter från Försvarsmakten mötte upp kronprinsessan Victoria och prins Daniel vid Östra valvet vid slottet för att överlämna blommor som skickats till Victoria.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på kronprinsessans namnsdag 2020

Victoria fick bara sällskap av maken Daniel när hennes namnsdag uppmärksammades.

Samtidigt passade hovet på att föreviga firandet med nytagna bilder på Victoria och Daniel som sedan spreds på deras sociala medier och hemsida. Men en detalj i bilderna förbryllade många – för varför saknades kronprinsessparets barn prinsessan Estelle och prins Oscar?

Barnen brukar ofta finnas vid sina föräldrars sida vid liknande ceremonier, och absolut oftare sedan de är de enda av kungens barnbarn som nu är medlemmar av kungahuset.

Därför saknades Estelle och Oscar

Hovets informationschef Margareta Thorgren säger till Svensk Damtidning att det finns en orsak till att barnen stoppades från att uppvakta sin mamma på slottet tillsammans med Försvarsmakten:

– Det är ju så att det har varit lite omväxlande, ibland har barnen varit med, ibland inte. Vid det här tillfället var båda barnen i sin respektive skola. I och med att hela evenemanget var inställt, så fattade man beslutet att de skulle gå till skolan. Det var en medveten handling, säger Margareta Thorgren.

FOTO: Jessica Gow/TT, TT

SENASTE NYTT!