Prinsessan Dianas kista flyttad till hemlig viloplats

Prinsessan Diana vilar inte på Althorp Park som folk trott i nästan 20 år. Nu kommer uppgifter om att hon vilar bredvid sin far i medeltidskyrkan St. Marys.

I drygt 20 år har folk vallfärdat till prinsessan Dianas viloplats på en ö vid familjen Spencers gods Ahltorp. Men nu har det kommit fram uppgifter om att prinsessan inte alls vilar där, utan i en krypta i närliggande medeltidskyrkan St. Marys.

Många namngivna personer kliver nu fram och vittnar till sajten Radar online om omständigheter som stärker teorin.

Dels bekräftar tidigare kyrkoherden Lance Taylor att släkten Spencers krypta öppnades bara dagar före Dianas begravning.

– Det hände på onsdagen före hennes begravning nästkommande lördag, säger Taylor som arbetade vid kyrkan under den tiden.

Att personalen öppnade kryptan hörde inte till vanligheterna, innan dess hade den varit stängd från 1992 då Dianas pappa John dog. Där inne ska 18 generationer av Dianas familj vila.

– När Diana dog öppnades kryptan för att se att det var nog med plats för en kista. Diana hade specifikt sagt att hon ville bli begravd, inte kremerad. Så familjen följde naturligtvis henne önskan, berättar den tidigare kyrkoherden.

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Dianas hemlighet avslöjad: ”Hon vägrade”

Två anställda vid Althorp bekräftar att Dianas kropp vilar i St. Marys kyrka.

Samtidigt berättar grannar i området om mystiska omständigheter. Sarah Viccars som arbetar vid den närliggande puben, minns att kyrkoområdet natten före Dianas begravning spärrades av med stängsel för att hålla obehöriga borta.

– Det blev även strömavbrott i området och ingen kunde se vad som hände där, det var kolsvart. Ända sen dess har det pratats om att Dianas kista kan vara i kryptan som öppnades, säger Sarah.

LÄS OCKSÅ: Prins Charles hotad – tvingad till att gifta sig med Diana

FOTO: Ibl