LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Så mycket betalar föräldrarna för prinsessan Charlottes skola

05 sep, 2019 
Prinsessan Charlottes första skoldag
Prinsessan Charlotte har börjat skolan. Tillsammans med storebror prins George är hon numera en elev på den exklusiva privatskolan Thomas's Battersea.
Annons
Därför har prins Harry och Meghan avföljt prins William och Kate på sociala medierBrand logo
Därför har prins Harry och Meghan avföljt prins William och Kate på sociala medier

År 2011 gifte sig prins William, 37, med sin Kate Middleton, 37. Sedan dess har makarna hunnit få tre barn tillsammans, prins George, 6, prinsessan Charlotte, 4 och prins Louis, 1.

I september 2017 började den äldsta prinsen i syskonskaran skolan. Prins George har sedan dess varit en elev på privatskolan Thomas’s Battersea i södra London.

I veckan var det dags för prinsen att börja en ny termin och denna gång fick han sällskap av lillasyster Charlotte. Hon har nämligen också börjat skolan och kommer numera att gå i samma exklusiva korridorer som din bror.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Inför skolstarten var både Charlotte och George klädda i skoluniform. Bilder från tillfället visar när de nervösa syskonen anlände till Thomas’s Battersea tillsammans med mamma Kate och pappa William. Det är nämligen tradition att kungabarnen fotograferas på sin första skoldag.

Att gå på just denna privatskola kostar 6 305 brittiska pund per termin, vilket motsvarar cirka 75 000 svenska kronor, enligt The Sun. Denna summa är något reducerad för prinsfamiljen då de numer har två barn som går på samma skola och därmed får en så kallad syskonrabatt.

Brittiska prinsfamiljen på första skoldagen
Kate och William följde med barnen till skolan.

Följarnas kommentarer efter bilden på prinsfamiljen

Det brittiska hovet har dessutom delat med sig av ett filmklipp från den stora dagen. I detta ser man hur läraren böjer sig ner för att först skaka hand med George, sedan Charlotte och därefter föräldrarna. I kommentarsfältet hyllas läraren för att hon valde att hälsa på barnen först.

Annons

”Jag älskar att läraren skakar hand med barnen innan hon hälsade på föräldrarna. Vilket fint sätt att visa barnen att hon är där för dem”, skriver en person i en kommentar.

Många människor har även lagt märke till att Kate Middleton fullständigt strålar i sin blommiga klänning, signerad Michael Kors, och vågiga hår. Flera följare påpekar att Kate har gjort någonting annorlunda med sitt svall.

”Kate är så vacker och elegant”, anser en person.

”Kate strålar verkligen! Jag älskar hennes hår. Det ser så lent ut att man bara vill ta i det”, skriver en annan.

”Den här frisyren passar hertiginnan utmärkt!”, tillägger en tredje följare.

FOTO: ROTA

Annons