Prinsens nya stil – Daniels utseendeförändning väcker frågor

När prins Daniel och kronprinsessan Victoria tidigare i veckan gjorde sitt första kungliga besök efter sommaren var det något som stack ut. Daniel dök nämligen upp i en helt ny stil.

Det har varit en lång och skön sommar för kronprinsessan Victoria och hennes make prins Daniel. De har bland annat tillbringat de soliga och varma dagarna i sin Villa Skönvik på Solliden. På Öland firade ju också Victoria enligt traditionen sin födelsedag – även om det inte skedde under samma förutsättningar som det brukar.

Konserten hölls som alltid, men den här gången fanns just ingen publik med. Istället livesändes den från Borgholms slottruin. Förutom födelsedagsbarnet själv var prins Daniel, prinsessan Estelle där tillsammans med prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Dessutom var Sveriges stavhoppskung Armand Duplantis där för att ta emot Victoriapriset.

Uppdragen efter semestern

Nu har prins Daniel och kronprinsessan Victoria båda återgått till sina arbeten och i torsdags genomförde de sina första kungliga uppdrag efter sommaren. De skedde på Visita – en organisation som arbetar för besöksnäringen i Sverige.

Dessutom gav kronprinsessparet tre företräden på slottet. På morgonen togs representanter från FN:s utvecklingsprogram, UNDP, emot för att diskutera hur coronapandemin påverkar utvecklingen globalt.

Senare under dagen togs också tjänstemän från Utrikesdepartementet emot för att dela med sig av vad som sker i Belarus – som nu skakas av stora protester.

Under eftermiddagen kom också handelsminister Anna Hallberg (S) och hälsade på i det kungliga slottet. Hon berättade om det senaste gällande export- och investeringsfrågor som går att koppla till covid-19.

Handelsministern skriver så här om sitt besök:

”Jag är glad för det stora engagemang kungahuset visar i dessa frågor. Det stärker Sverige och våra svenska företags möjligheter utomlands”.

Prins Daniels nya frisyr

Det blev en riktigt rivstart efter semestern för Daniel och Victoria, med andra ord. Och vi kommer få se kronprinsessparet och hel del nu under sensommaren och hösten.

Under den här dagen var det något som stack ut.

Prins Daniel var klädd i en grå kritstrecksrandig kostym med vit skjorta och blå slips, samtidigt som kronprinsessan Victoria bar en blå klänning. Som vanligt hade prinsen sina glasögon – men på huvudet var det något nytt.

Han har nämligen låtit håret växa under sommaren och dök alltså upp med en ny frisyr!

Det väcker en del frågor. Är den långa håret en rest från sommaren? Hann prinsen inte klippa sig innan jobbet? Eller är det helt enkelt en ny stil vi ser?

Om frisyren hänger kvar återstår alltså att se, men visst passar prinsen bra i det?

Bild: Pontus Lundahl/TT