LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prins Carl Philip om dyslexin under skolåren: "Vet av egen erfarenhet"

31 okt, 2017 
Hänt
Carl Philip peppar barn och unga genom att dela med sig av sina egna erfarenheter av läs-och skrivsvårigheter från skolåren.
Annons

Under måndagen invigde prins Carl Philip, 38, Skolforum på Stockholmsmässan i Älvsjö. I samband med invigningen höll prinsen ett rörande tal om sin dyslexi.

– Genom hela min skolgång har jag brottats med min dyslexi. På samma sätt som många av era elever kämpar med olika utmaningar. Och jag vet av egen erfarenhet vilken skillnad det gör att få känna att man lyckas. Att bli sedd för sin förmåga, och inte för sina begränsningar.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Både prins Carl Philip och prinsessan Sofia, 32, arbetar med att öka självförtroendet bland barn och unga som kämpar med läs- och skrivsvårigheter.

– Ni vet när man känner den där känslan av: ” Ja. Jag KAN det här!” Då växer man. Då får man orken att kämpa lite till. Då vågar man ta sig över nästa hinder.

Läs hela hans tal här.

Foto: IBL

Text: Annie-li Eriksson

Artikeln publicerades först på Svensk Damtidning.

 

Annons