Artikeln innehåller reklamlänkar

Prins William om prins Charles hälsa: "Är orolig"

Prins Charles och prins William

Nu bryter prins William tystnaden om sin faders hälsa. Han oroas för prins Charles höga tempo i samband med 70-årsdagen.

Under nästa vecka fyller prins Charles 70 år och det ska så klart firas storslaget.

I en ny dokumentär om Charles som BBC visas hans liv bakom alla kungliga plikter upp. Bland annat när han umgås med barnbarnen, och familjen vittnar om att den blivande 70-åringen inte har några problem med att krypa runt på golvet i timmar och leka med kungafamiljens yngsta medlemmar.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

Samtidigt säger hans äldsta son, prins William, 36, att det finns en önskan om att hans pappa trappar ner sina uppdrag för att få mer tid till familjen och barnbarnen. William har barnen prins George, 5, prinsessan Charlotte, 3, och lilla prins Louis som föddes under våren.

– Jag skulle vilja att han hade mer tid med barnen, säger han i dokumentären som Daily Mail tagit del av.

Och det finns en bakomliggande orsak för Williams önskan, han verkar nämligen oroad över faderns ålder.

– Jag tror att han är… nu är han når 70 är det perfekt att tid att befästa det, som de flesta familjer gör. Du är orolig för att ha kvar dem och för att se till att deras hälsa är okej. Han är den mest hälsosamma man jag vet, men jag vill att han ska vara det tills ha är 95, säger William ärligt i intervjun.

Vill att prins Charles är hemma mer

Just nu är det Williams farmor, drottning Elizabeth, 92, som är regent över landet. Prins Charles är näst på tur att bli kung, och hans agenda är sedan många år fylld med kungliga uppdrag och plikter. Prins William och hustrun Kate Middleton är även de upptagna på sina håll med barn och uppdrag, så tiden tillsammans med Charles är limiterad.

– Att ha mer tid med honom hemma vore underbart, att han ska kunna leka med barnbarnen. För när han är med dem är han lysande, men vi behöver ha honom där så mycket som möjligt, säger William.

Prins Charles fyller 70 år den 14 november, och på onsdagen kommer födelsedagen firas stort. Kungligheter från hela världen kommer till London för att uppmärksamma den blivande kungen, men den svenska kungafamiljen uteblir. Hovet bekräftade häromdagen att ingen kommer att närvara, mycket på grund av ett statsbesök som pågår samtidigt i Stockholm.

LÄS OCKSÅ: Victoria nobbar brittiska kungafamiljens stora fest

LÄS OCKSÅ: Oron för Meghan Markles barn – prins Charles: ”Förtjänar bättre”

FOTO: Ibl

SENASTE NYTT!