TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Därför pratar alla om prins Oscar – attacken på kungens födelsedag

03 maj, 2022 
kronprinsessan Victoria och prins Oscar
I helgen fyllde kung Carl Gustaf 76 år, något som såklart firandes med pompa och ståt.
Men under en kort stund hamnade fokus åt ett helt annat håll, nämligen på prins Oscar!
Annons
Kronprinsessan Victoria på uppdrag i Daniels hemtrakter – utan prinsenBrand logo
Kronprinsessan Victoria på uppdrag i Daniels hemtrakter – utan prinsen

Den 30 april är det ingen vanlig dag, det är nämligen kung Carl Gustafs födelsedag. I år fyllde han 76 år gammal, något som såklart firades ordentligt! Nästan hela kungafamiljen var samlad för att fira den stora dagen.

De som saknades var prinsessan Madeleine, 39, och familjen, maken Chris O'Neill, 47, och barnen prinsessan Leonore, 7, prins Nicolas, 6, och prinsessan Adrienne, 3.

Prins Oscars pussattack mot kronprinsessan Victoria

Såklart var alla blickar riktade mot kungen som var födelsedagsbarnet. Men en snackis blev avstickaren då rampljuset hade ett annat fokus, nämligen mot kronprinsessan Victorias son prins Oscar. Varför? Han stal en puss!

När familjen stod och vinkade från balkongen ner till svenska folket och fansen som samlats för att gratulera kungen så gick prins Oscar till attack mot sin mamma kronprinsessan. Men attacken var en oskyldig pussattack! Så gulligt!

Annons
Kronprinsessan Victoria och prins Oscar
Pusskalas.

Men detta är inte första gången som prins Oscar roffade åt sig en puss från sin mamma i det offentliga ljuset. När kungen fyllde 73 år, 2019, snodde prins Oscar åt sig en puss från mamma. Något som förevigades med en bild där mormor, drottning Silvia, 77, log åt händelsen.

Kungafamiljen firar kungen år 2019
Prins Oscar stal en puss även år 2019.

Kanske blir detta rent av en tradition? Att prins Oscar rycker åt sig en puss från mamma på kungens födelsedag? Det får framtiden utvisa!

FOTO: Fredrik Sandberg/TT, Karin Törnblom/TT

Annons