TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prins Oscar gör succé – kronprinsessans film på sonen

15 okt, 2019 
Malin Ljung
Folket jublar över kronprinsessan Victorias video på prins Oscar i naturen
Prins Oscar må bara vara tre år gammal, men nu gör han supersuccé på Instagram efter att kungahuset delat med sin av en film från kronprinsessan Victoria.
Annons
Folket jublar över kronprinsessan Victorias nya bilder på barnenBrand logo
Folket jublar över kronprinsessan Victorias nya bilder på barnen

Prins Oscar, 3, har varit en av kungafamiljens mest anonyma medlemmar – trots att han är son till kronprinsessan Victoria, 41, och prins Daniel, 45.

Men under tisdagen delade kungahuset med sig av ett filmklipp på lillprinsen som snabbt gjort dundersuccé på sociala medier – samtidigt som treåringen hyllas till skyarna för sitt agerande.

Klippet, som filmats av kronprinsessan Victoria, visar hur Oscar susar fram på sin röda balanscykel med vita prickar i Hagaparken, Stockholm. I sällskap hade han förutom sin mamma även pappa Daniel som drog en barnvagn.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Prins Oscar sparkar sig fram i hög fart längs stigen, men tvärnitar plötsligt och håller nästan på att tappa balansen samtidigt som han skriker högt:

– PLAST! PLAST! PLAST I NATUREN!

Victoria och Daniel hyllar prins Oscar

Prins Oscar vänder sin lilla balanscykel på en femöring och åker tillbaka till där han sett plastet för att peka ut ”brottsplatsen” för sina föräldrar. Som tur är så kommer pappa Daniel snabbt till undsättning med barnvagnen och plockar upp skräpet som sonen skarpsynt sett.

Annons

Mamma Victoria som filmade hela händelsen skrattar hjärtligt i bakgrunden och konstaterar:

–”Plast i naturen”, haha… Bra!

Det är inte bara Victoria och Daniel som roas och är imponerade av lille Oscar, på kort tid har kommentarsfältet fyllts med glada utrop och hyllningar av treåringen.

Kronprinsessparet är engagerade i att hålla Sverige rent och har flera gånger ställt upp som volontärer för att plocka skräp i naturen. Så sent som för en månad sen deltog Victoria med Oscars storasyster, prinsessan Estelle, under World cleanup day.

I en stor intervju med Dagens Nyheter har kronprinsessan tidigare berättat om hur hon engagerat barnen i att hålla rent i naturen. Bland annat har hon haft picknick med barnen på Haga kulle, som ligger högst upp i Hagaparken och består av rivningsmassor från gamla Klarakvarteren i Stockholm. Allt för att ge dem en förståelse för återvinning.

Victorias utflykt på soptipp med barnen

– Jag sa till barnen att nu ska vi bestiga ett berg, och så stod jag hela morgonen och gjorde pannkakor. Lillebror fick sin egen ryggsäck. Och vi gick som om det var världens vandring. Det tar ju evigheter att gå när man går med en tvååring. Så kom vi upp, och det var fantastiskt. Där finns en sten med texten ”till minne av Klarakvarteren” och Estelle undrade varför vi satt på en soptipp och åt pannkakor, och så fick vi prata om det. Sedan på vägen hem så plockade vi plast och allt möjligt. Och så kom Oscar och han var hur nöjd som helst, för han hade hittat något. Så blev det bara ”nej, släpp, släpp”!

Men vad han hittat gjorde inte mamma Victoria fullt lika nöjd som sonen, för i handen höll han en liten plastpåse.

– Då tänkte jag: ”Åh, nu har jag gått för långt, nu kommer han med en hundbajspåse”, säger Victoria till DN.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram/Kungahuset

Annons