LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Nya bilderna på prins Oscar visar det förbjudna – SVT kan straffas

31 aug, 2023 
Jonna Lawaetz
SVT:s dokumentär med prins Daniel ger för första gången en inblick i prinsens vardag.
I den filmade intervjun fångas en fin stund mellan Daniel och sonen prins Oscar – scener som visar otillåtna loggor.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här vägrar barnet att låna ut sin krona till självaste kungenBrand logo
Här vägrar barnet att låna ut sin krona till självaste kungen

Prins Daniel, 49, fyller om bara några veckor 50 år och det är något som ska firas med pompa och ståt. Inför hans födelsedag har han ställt upp i en intervju med journalisten och SVT-profilen Carina Bergfeldt, 43. Prins Daniel 50 år, som speglar hans liv fram till nu.

Det var över 20 år sedan prins Daniel och kronprinsessan Victoria föll för varandra och efter att ha träffats i ungefär 8 år, gifte de sig 2010. Mycket har hänt i deras liv under de två decennier de varit ett par.

I intervjun får man för första gången komma prinsen nära. Han bemöter bland annat det omtalade skilsmässoryktet som spreds för ett par år sedan.

– Vi har sagt att vi inte ska kommentera det mer, vi stängde den dörren. Det var en elak, falsk ryktesspridning som vi upplevde fick stora konsekvenser, säger prinsen.

Annons

En inblick i prins Daniel och prins Oscars relation

Precis i början av intervjun dyker prins Oscar upp i bild. Han går blygsamt fram till sin pappa och tittarna får för första gången se den kärleksfulla relationen mellan far och son.

– Oscar har varit på träningsläger i dag, i fotboll, säger Daniel och klappar Oscar över ryggen.

När Carina frågar lillprinsen det gick på träningslägret svarar han:

– Bra.

Pappa prins Daniel uttrycker sedan sin glädje över att sonen kom in och hälsade på innan intervjun drog igång.

– Mysigt att du kom upp. Vi ska strax sätta igång här. Då känner sig pappa lite lugn när du kommer med härlig energi.

Nya bilderna på prins Oscar visar det otillåtna

Det är en sak som däremot utmärker sig i scenerna med prins Daniel och sonen. Oscar bär nämligen en fotbollströja som pryds av flera företagsloggor. Det är bland annat Adidas och Stadiums loggor som syns på den vita fotbollströjan.

Annons

SVT är som bekant en del av public service, vilket innebär att det inte är tillåtet för kanalen att gynna kommersiella intressen. Något de bryter mot, genom att inte censurera loggorna på lillprinsens tröja, som Svensk Dam var först med att rapportera om.

Det visar sig att det var ett aktivt beslut från SVT att inte censurera loggorna denna gång. När Hänt når SVT:s marknadsdesk kan de avslöja anledningen till att de lät bli att blurra lillprinsens tröja.

”SVT:s programledare kan inte bära tröjor/kepsar/kläder/skor med logga, men t ex vid intervjuer med idrottsutövare, i samband med match/träning, så blurras dereas loggor inte. Prins Oscar gjorde bara ett mycket snabbt besök i Carina Bergfeldts intervju med prins Daniel och eftersom prinsen inte återkom i intervjun valde redaktionen att inte blurra dessa loggor.”, skriver SVT:s marknadsdesk i ett meddelande till Hänt.

Genom åren har SVT fått flertalet anmälningar till Granskningsnämnden när olika företagssymboler synts i program. Men huruvida denna händelse kan

Hänt har sökt SVT för en kommentar.

FOTO: SVT

Annons