LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prins Joachims ånger mot sonen prins Nicolai

23 jun, 2019 
Malin Ljung
Prins Joachim om prins Nikolai
Prins Joachim berättar sanningen om sonen prins Nikolais avhopp från militärskolan. Nu erkänner han sin tabbe och lägger skulden på sig själv.
Annons
Kronprinsessan Victorias dans från Vietnam-besöket gör succé: ”Härliga moves”Brand logo
Kronprinsessan Victorias dans från Vietnam-besöket gör succé: ”Härliga moves”

Att vara förälder är inte alltid en dans på rosor, inte ens för kungligheter. Nu erkänner danska prins Joachim, 50, att han inte behandlat sonen prins Nicolai, 18, rättvist.

Efter att Nicolai förra sommaren tagit studenten så ryckte han snabbt in i samma militärskola som sin far. På plats fanns prinsen som själv gått den tvååriga sergeantsutbildningen.

Men det dröjde inte många veckor förrän det danska hovet kort meddelade att Nikolai valt att avsluta militärskolan, och istället skulle fortsätta satsa på sin modellkarriär. Nikolai är en frekvent bokad modell för de största modehusens visningar.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Prins Joachim gav i samband med sin 50-årsdag flera intervjuer och i samband med dessa bröt han tystnaden om Nikolais avhopp från militärskolan. Bland annat berättade han att hustrun prinsessan Marie, Nikolais styvmor, ifrågasatt att sonen skulle utbilda sig inom det militära.

Prinsessans Maries oro för Nikolai

– Redan innan han började på militärskolan så hade prinsessan Marie frågat mig om jag var helt säker på att det var en god idé att Nikolai skulle gå där, säger prins Joachim i en intervju med danska Se&Hør enligt Svensk Dam.

Annons

Hon ska även ha frågat “är du ens säker på att han är en person som passar i den miljön”. Prins Joachim var säker på sin saker, men blev bara några få veckor senare motbevisad. Han berättar att Nikolai själv berättat att han ville sluta efter bara två månader.

– Med facit i hand så skulle jag givetvis ha lyssnat mer på min hustru och inte pressat honom så hårt. Men jag ser det hela som en lärdom, inte något nederlag, varken för mig eller Nikolai, säger prins Joachim till Billed Bladet.

Så lever prins Nikolai nu

Prins Nikolai arbetar nu som modell på heltid, en karriär långt ifrån den militära. Men oavsett vad är Joachim stolt som en tupp över sonens framgång.

– Jag är mycket, mycket stolt över honom. Nikolai har skapat sig en egen karriär och försörjer sig själv på ett sätt som ingen gjort tidigare.

Annons