LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Prins Joachim gömd i en bil – därför syntes han inte på balkongen

15 jan, 2024 
Prins Joachim
Varken drottning Marys syster eller kung Frederiks bror, prins Joachim, syntes till på balkongen under danska tronskiftet i söndags.
Nu är mysteriet löst – syskonen befann sig i kulisserna!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Martin Melins relation till kungafamiljen: ”Drömmänniskor”Brand logo
Martin Melins relation till kungafamiljen: ”Drömmänniskor”

Det var i samband med att nyheten om att prinsessan Madeleine, 41 flyttar tillbaka till Sverige briserade som det avslöjades att delar av den danska kungafamiljen flyttar till USA. Till skillnad från Madeleine så var det inte Florida som stod på agendan för prins Joachim, 54, och prinsessan Marie, 47, utan Washington.

Det danska prinsparet bodde tidigare i paris i tre år, med sina barn Henrik och Athena, men nu är det alltså USA som gäller. Anledningen till flytten var att Joachim utsetts till försvarsindustriattaché och ställföreträdande försvarsattaché på den danska ambassaden.

– Det transatlantiska samarbetet är ett högt prioriterat område, och jag känner mig hedrad över att man bedömer mig som kvalificerad för uppgiften, sa han i ett pressmeddelande då.

Annons

Margarethe abdikerar – nu har kung Frederik tagit över tronen

Sedan dess har mycket hänt i den danska kungafamiljen. På självaste nyårsafton kom beskedet att drottning Margarethe abdikerar efter 52 år på tronen.

– Tiden sliter ut och hälsan blir sämre. Jag lämnar tronen till min son kronprins Frederik, sa Margarethe när hon offentliggjorde beslutet.

Söndagen den 14 januari var det dags för tronskifte. Nu är det Frederik och drottning Mary, 51, som är det nya danska kungaparet! Det blev en rejäl folkfest och ett enormt pådrag på Köpenhamns gator när ceremonin ägde rum.

Därför saknades prins Joachim och Jane Stephens på balkongen

Någon som däremot inte syntes till under tronskiftet är Joachim, som alltså är den danska kungens lillebror. Även drottning Marys syster, Jane Stephens, lyste med sin frånvaro på balkongen.

Nu bekräftar Svensk damtidning var syskonen höll hus under dagen. De befann sig bakom kulisserna under det offentliga framträdandet. En fotograf, som jobbar för danska Bildbladet, fick syn på Joachim i en bil som stod parkerad vid ingången till Christiansborgs slott.

FOTO: Johan Nilsson/TT, Mikkel Berg Pedersen

Annons