LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prins Henrik övergav drottning Margrethe – för lyxsemester

05 apr, 2017 
Malin Ljung
Drottning Margrethe hävdade att prins Henrik såg fram emot det belgiska statsbesöket. Men i sista stund övergav han hustrun – för att njuta av lyxsemester på egen hand. Nu hävdar hovexperten att Henrik inte vill vara en del av drottningens liv.
Annons

Det knakar i fogarna i det danska kungahuset. Nu anklagas prins Henrik, 82, att överge drottning Margrethe, 76, enligt danska sajten BT.

Detta efter att Margrethe förkunnade i sitt nyårstal 2015 att maken pensionerats. Sedan drottningen förkunnade i sitt nyårstal 2015 att maken pensionerats har hon tvingats sköta de flesta plikter på egen hand. Något som danska folket flertalet gånger rasat mot.

Och nu har de kritiska rösterna än en gång fått vatten på sin kvarn. För nyligen meddelade drottning Margrethe i en tv-intervju att prins Henrik såg fram emot det kommande statsbesöket från det belgiska kungaparet, men när de anlände hade Henrik redan lämnat landet för en nöjessemester på Teneriffas västkust.

Där ska han ha varit på strålande humör och njutit av god mat och viner – samtidigt som hustrun på egen hand var kvar i Danmark och pliktskyldigt genomförde det tre dagar långa besöket.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Hovexperten Sebastian Oldenborg-Jørgensen säger till BT att han inte är förvånad över Henriks snabbt ändrade planer:

– Om han har ändrat sig eller om det är en kommunikationsmiss mellan honom och drottningen är svårt att säga. Egentligen trodde jag aldrig att han skulle vara med på statsbesöket. Det skulle nämligen inte vara i linje med hur han tidigare har gjort. Vi glömmer nog lite att han faktiskt inte längre är prinsgemål.

Hovexperten förtydligar att prins Henrik varken behöver, eller vill, vara en del av det kungliga schemat:

– Han vill inte längre vara en del av drottningens liv med officiella plikter.

FOTO: Ibl

Annons