Artikeln innehåller reklamlänkar

Prins Harrys attack mot tidningen – försvarar Meghan

Prins Harry och Meghan Markles plan träffad av blixten

Nu ryter Prins Harry och Meghan Markle ifrån.
Efter att The Mail On Sunday publicerat ett av deras handskrivna brev stämmer de nu tidningen och går till offentligt attack.
”Mobbning”, skriver prins Harry i uttalandet.

Prins Harry, 38, och Meghan Markle, 34, verkar onekligen vara trötta på de brittiska medierna.

Efter att tidningen The Mail on Sunday publicerat ett handskrivet brev från Meghan som hon skickat till sin pappa har hon valt att stämma tidningen. Hon har tagit hjälp av en advokatbyrå på egen bekostnad och nu anklagar de tidningen för att ha spridit många felaktiga och nedlåtande artiklar om Meghan. Stämningen innefattar även anklagelser om missbruk av privat information, upphovsrättsbrott och dataskyddsbrott, skriver The Guardian.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg! (länk till Aller media shop)

Nu har även hennes make prins Harry gått ut och kritiserat tabloidpressen i ett offentligt uttalande.

I uttalandet som publicerades under tisdagen anklagar prins Harry tidningen för att de sprider lögner och objektifierar, något som kan skada Meghan. Samtidigt passar prinsen på att betona att de tror på objektiv journalistik och pressfrihet.

”De brittiska tabloiderna har förödmjukat min hustru nästan dagligen de senaste nio månaderna. Och när jag ser hennes privata lidande kan jag inte hålla tyst längre”, skriver prins Harry i sitt uttalande.

Han säger också att han är medveten om att han går den hårda vägen med sitt uttalade.

”Detta är kanske inte den försiktiga vägen att gå. Men det är den rätta. Jag har sett vad som händer när någon jag älskar utsätts på ett sätt där de inte längre behandlas eller ses som en riktig person. Jag miste min mamma och nu ser jag min fru bli offer för samma starka krafter.”

Tidningen står för sin publicering

Prins Harry fortsätter sitt uttalade med att säga att det tidningen gör är mobbning.

”Det kommer en punkt där det enda du kan göra är att stå upp mot den här typen av beteende, då det förstör människor och människors liv. Det är enkelt uttryckt mobbning, vilket skrämmer och tystar människor.”

Trots prinsens frustation verkar den anklagade tidningen stå för sin publicering. En presstalesperson för The Mail on Sunday säger att de kommer att försvara sin publicering ”med näbbar och klor”.

FOTO: TT

Senaste nytt