Prins Harry om förändringen efter sonen Archies födsel

Prins Harry och Meghan Markle efter Archies födsel

Prins Harry överraskade alla i ett tal med att erkänna en stor förändring som skett med honom sedan sonen Archies födsel. Här är hans starka ord om insikten som slagit honom.

Den 6 maj blev Meghan Markle, 37, och prins Harry, 34, föräldrar när deras lilla son Archie Harrison Mountbatten-Windsor föddes.

Under graviditeten visade sig paret ute på många resor och uppdrag för det brittiska kungahuset, men efter att de blev föräldrar har framträdena varit färre. Framför allt har de hållit sonen borta från rampljuset och världen har bara fått se två små skymtar på Archie.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

Häromdagen var prins Harry en av talarna under The National Youth Mentoring Summit, som anordnas av hans mamma Dianas välgörenhetsförening. I sitt tal bröt han tystnaden om förändringen som skett inom honom sedan han blev pappa.

– Tanken har slagit mig den senaste tiden hur stark kraften av att vara en förebild är och hur stark man även kan vara en osynlig förebild. Ni som sitter här idag, kanske inte inser att någon ser upp till er och att ni inspirerar den personen till att vara en snällare, bättre och mer framgångsrik person, berättade prins Harry och fortsatte:

Starka orden om sonen Archies framtid

– Kanske kommer den här insikten ifrån att jag precis har blivit pappa och att jag har insett att min son alltid kommer att se vad jag gör, härma mitt beteende och en dag kanske också gå i mina fotspår, sa han i sitt tal.

Prins Harry valde dessutom att nämna och hylla sin egen mor Diana. Hon dog när Harry bara var x år, men minnena av henne är starka än idag.

– Min mor, prinsessa Diana, var en förebild för så många, utan att inse vilken inverkan hon skulle ha på så många liv. Du behöver inte vara en prinsessa eller en offentlig person för att vara en förebild, det är faktiskt lika värdefullt om du inte är det för och då blir det också mer äkta, säger prinsen.

Inga kungligheter bjudna till Archies dop

Harry och hustrun Meghan Markle har enligt uppgifter valt att låta Archie växa upp utanför de kungliga ramarna, i den mån det är möjligt. De ska vara fast beslutna att uppfostra honom som en ”privat medborgare”.

Vilket framför allt kommer fram i att lilla Archie döps redan på lördag den 6 juli, men utan pompa och ståt. Istället kommer det vara en privat ceremoni dit bara de närmaste är bjudna och kungafamiljer från övriga världen inte är bjudna.

Enligt The Times har beslutet väckt ilska hos det brittiska folket, besvikelsen ska nämligen vara stor då ingen press kommer att närvara och de inte kommer få se något av tillställningen.

FOTO: TT