TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Prins Harry och Meghan Markles beslut kritiseras: ”Överflöd”

17 aug, 2019 
AvOla Brising
Meghan Markle och prins Harry
Britterna rasar mot prins Harry och Meghan Markle. Detta efter att makarna flugit privatjet till Ibiza och spenderat stora summor pengar under semestern.
Annons
Det här kostade Meghan Markles gravidkläder – miljonsummorBrand logo
Det här kostade Meghan Markles gravidkläder – miljonsummor

Prins Harry, 34, och hertiginnan Meghan Markle, 38, är kända för sitt stora engagemang i att stödja utsatta människor, värna om miljön och för att främja välgörenhetsorganisationer.

I slutet av juli meddelade flera sajter, bland annat Page Six, att prins Harry hade åkt till Googles tre dagars sommarevenemang på den italienska ön Sicilien där han tillsammans med miljöengagerade stjärnor som Leonardo DiCaprio, 44, och en stor del av den mest förmögna världseliten diskuterade klimathotet och de svåra utmaningar som världen nu står inför.

Efter detta ska dock prinsen och Meghan ha tagit med sig sonen Archie, 3 månader, på en lyxsemester till Ibiza för att fira Meghans 38-årsdag. Men vad som framför allt nu har fått många att bli riktigt upprörda är sättet de åkte dit på. Prins Harry och hans familj tog nämligen enligt uppgift en privatjet direkt från miljökonferensen till den spanska semesterön, enligt tidningen Daily Mail.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Den frispråkige tv-profilen Piers Morgan, 54, väljer att kritisera kungligheternas agerande på Twitter.

”Räddar planeten – med ett privatflyg åt gången”

Flera medier har även skrivit om det enorma säkerhetspådrag prinsparet haft kring sig sedan de checkade in i den enorma lyxvilla de hyrt från den 6 augusti. De stannade i huset fram till i måndags och sammanlagt skall veckan på Ibiza ha kostat dem någonstans mellan 600 000 och 1,2 miljoner kronor.

Kritik mot kungafamiljens användande av skattepengar

Att kungahuset dessutom har vägrat svara pressen på hur mycket lyxsemestern ifråga har kostat skattebetalarna gör inte saken bättre. Många menar nämligen att kungahuset inte på långa vägar är tillräckligt transparenta vad gäller användningen av skattebetalarnas pengar.

– Varje år ursäktar de sig för sitt användande av skattepengar, men de berättar aldrig hur mycket det faktiskt kostar oss. Detta måste få ett stopp. Offentliga tillgångar ska finnas för att finansiera sjukhus och skolor, inte för att våra kungligheter ska kunna leva i lyx och överflöd, säger en talesman för intresseorganisationen Republic, vilka jobbar för monarkins avskaffande, till Daily Mail.

Annons

Han fortsätter:

– Nästa gång Meghan och Harry vill åka på semester kan de betala för den själva. Annars får de ta och berätta exakt hur mycket av våra pengar de spenderar och varför.

Och det är inte första gången under 2109 som prinsparet kritiseras för att bränna skattepengar. Då tidningen The Times skrev om att renoveringen av deras nya hem i Windsor kostade cirka 45 miljoner kronor var det också många som höjde på ögonbrynen.

Det är dock ingenting jämfört med de starka reaktionerna då det framkom att Meghans babyshower som hon anordnade i New York i vintras ska ha kostat cirka 3,3 miljoner kronor.

FOTO: TT

Annons