Prins Harry och Meghan Markle tar paus från sina uppdrag

Prins Harrys nya barnbesked med Meghan Markle

De nyblivna föräldrarna prins Harry och Meghan Markle tar en paus från sina kungliga uppdrag.
Detta med anledning att de behöver mer tid till familjen, uppger brittiska Dailymail.

Sedan Meghan Markle, 38, blev en del av den brittiska kungafamiljen har hon, tillsammans med maken prins Harry, 35, tagit sig an en rad olika kungliga uppdrag. Men nu tar makarna en paus från alla offentliga uppdrag, rapporterar Daily mail.

Enligt tidningen kommer hertigen och hertiginnan ha ett sex veckor långt uppehåll från kungliga uppdrag, med anledning av att paret behöver ”tid med familjen”. Uppgifterna om prins Harry och Meghan Markles beslut blev känt under lördagskvällen – och enligt CNN kommer prins Harry och Meghan tillbringa den lediga tiden i både USA och Storbritanninen. Det uppger en källa med insyn i det brittiska hovet för nyhetskanalen.

Beslutet om pausen kommer tätt efter prinsparets resa till Sydafrika ihop med sonen Archie Mountbatten-Windsor. Under resan följdes familjen av filmkameror och materialet har nu klippts till en dokumentärfilm, som släpps på den brittiska tv-kanalen ITV under söndagen.

Prins Harrys skarpa kritik

Under lördagen delade kanalen ITV News en trailer till dokumentärfilmen på Twitter och i videoklippet syns Meghan Markle prata med journalisten Tom Bradby, som enligt Dailymail är en nära vän till prins Harry. I trailern förklarar Meghan Markle att den sista tiden varit tuff. Bland annat har hon haft svårt att kombinera de kungliga uppdragen med det nya livet som mamma åt Archie. Dessutom har hon fått handskas med en stor press då medier spridit negativa rapporteringar om henne.

Efter att tidningen The Mail on Sunday bland annat publicerat ett handskrivet brev som Meghan skickat till sin pappa, har paret valt att stämma den brittiska tidningen. Meghan och Harry anklagar tidningen för att ha spridit många felaktiga och nedlåtande artiklar om Meghan, vilket The Guardian tidigare rapporterat om.

Prins Harry gick dessutom ut och kritiserade den brittiska pressen i ett uttalande. Samtidigt som han passade på att betona att både han och Meghan tror på objektiv journalistik och pressfrihet.

”De brittiska tabloiderna har förödmjukat min hustru nästan dagligen de senaste nio månaderna. Och när jag ser hennes privata lidande kan jag inte hålla tyst längre”, skrev prins Harry i sitt uttalande.

Meghan Markles egna ord om tuffa tiden

I trailern till den nya dokumentärfilmen pratar Meghan med journalisten Tom Bradby om den negativa rapporteringen om henne i brittisk media under sin graviditet och första tiden som mamma.

– Varje kvinna, särskilt när de är gravida, är sårbara. Så det blev riktigt utmanande. Och när du har en nyfödd, du vet. Speciellt som kvinna – det är mycket, berättar Meghan och fortsätter:

– Så att addera det på toppen av allt, bara att försöka vara en nybliven mamma eller nygift. Det är… ja… och tack för att du frågade, för det är inte många som har frågat ifall jag är okej. Men det är en väldigt verklig sak att gå igenom bakom kulisserna.

Tom Brady frågar ifall det går att säga att Meghan Markle ”inte är okej”, som i ”att det verkligen har varit en kamp” varpå Meghan svarar med ett tydligt ja.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!