LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prins Harry lämnar sin sjuke far – möts av massiv kritik

14 feb, 2024 
Hedvig Tärnholm
Prins Harry och Kung Charles
Medan kung Charles cancerbesked skakar brittiska kungahuset är det prins Harrys korta visit som tar strålkastarljuset.
En omedelbar avfärd från London till Las Vegas väcker spekulationer och kritiska röster.
Annons
Prins Harry och Meghan Markel - parets kärlekshistoriaBrand logo
Prins Harry och Meghan Markel - parets kärlekshistoria

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mediebevakningen av det brittiska kungahuset är massivt sedan kung Charles cancerbesked blev offentligt. Spekulationer kring vad som kommer ske framåt cirkulerar, och pekpinnar riktas mot familjemedlemmar kring hur man väljer att hantera den tuffa situationen.

Prins Harry flög från Kalifornien till Storbritannien efter beskedet om kung Charles cancer för att stötta sin far under denna svåra tid.

Besöket blev dock inte långvarigt och prinsen fick enbart 30 minuter med Charles, skriver Expressen. Hovexperten Robert Jobson menar att orsaken till detta var att undvika upprörande ämnen som kunde få kung Charles blodtryck att stiga.

– Man vill inte att hans blodtryck ska stiga. Kungens hälsa är inte särskilt god med tanke på att han genomgår cancerbehandling oavsett vilken typ det rör sig om, säger Jobson till Expressen.

Prins Harry reste till Vegas efter besöket

Det är mycket frågetecken kring Harrys korta besök med kung Charles och varför han inte stannade längre. Det som har fått människor världen över att höja ytterligare på ögonbrynen är att prins Harry flög till Las Vegas direkt efter besöket för en prisutdelning.

Annons

En av alla som har tyckt till kring familjens agerande är Jenny Alexandersson som driver Instagram-kontot kungligtmedjenny.

Hovreportern delar sina funderingar efter att prinsen rest till Las Vegas så kort efter sin blixtvisit i London.

Det här är onekligen lite konstigt men vad som egentligen hände vet ju inga andra än de som är inblandade. Men brittiska medier har spekulerat i att kung Charles var mycket irriterad över sin sons dramatiska flygning till London”, skriver Jenny på sin Instagram.

Kritiken: ”Vad i helvete gör Harry?”

Jennys följare är inte heller sena med att reagera på nyheten att prins Harry flög till Las Vegas så kort inpå besöket hos Kung Charles.

”Vad i helvete gör Harry där, och drar lama skämt”

”Jag gillar inte vad Harry har hållit på med sedan han lämnade kungahuset, nu är han mer eller mindre en kändis som behöver sin kungliga status för att överleva i Hollywood”, menar en annan.

Harry stannade 26 timmar i Storbritannien innan han flög hem till Kalifornien igen.

FOTO: TT

Annons