Prins Harry i nytt krismöte med Elizabeth

Drottning Elizabeth och prins Harry

Under söndagen möttes prins Harry och drottning Elizabeth under ett fyra timmar långt möte.
Enligt en nära källa till det brittiska kungahuset ska de ha diskuterat den stormiga period som drabbat kungahuset under de senaste veckorna.
– Det är ingen underdrift att säga att hon är väldigt ledsen, säger källan till The Sun.

För några några månader sedan kom det chockerande beskedet att Meghan Markle och pris Harry tagit beslutet att ta ett steg tillbaka  från sina kungliga plikter. Ett beslut som det ryktas om att inte ens drottning Elizabeth hade förvarnats om.

Efter ett krismöte mellan Harry, drottningen, prins Charles och prins William kom de fram till att paret skulle uteslutas ur kungahuset. Vilket innebär att de får försörja sig själva, inte använda sina kungliga titlar, och dessutom betala tillbaka flera miljoner för den renovering som drottningen nyligen betalat för parets bostad i Storbritannien.

Sagt och gjort lämnade prinsparet Storbritannien för Kanada, där de planerat att påbörja ett nytt liv utanför slottets murar med sonen Archie. Nyligen åkte Harry dock tillbaka till sitt hemland för att utföra sina sista kungliga uppdrag någonsin, även Meghan förväntas landa i dagarna. Men de lämnade Archie hemma tillsammans med sina nannys, ett beslut som uppmärksammandes av flera brittiska medier. The Times skrev bland annat att Drottning Elizabeth skulle komma att bli besviken över att inte få träffa sitt barnbarn efter tiden ifrån honom.

Fyra timmar långa mötet

En av ärendena som Harry hade på agendan var en lunch med drottning Elizabeth. Tillsammans satt de i ett fyra timmar långt möte på Windsor Castle. Enligt brittiska medier arrangerades mötet för att Harry och hans farmor skulle rensa luften efter de skandaler som prytt löpsedlarna under under den senaste tiden.

En nära källa till det brittiska kungahuset har berättat för brittiska medier att drottningen under mötet med Harry ska ha sagt att han och hans fru Meghan alltid kommer att vara välkomna tillbaka om de bestämmer sig för att återvända hem.

– Söndagen var första gången drottningen hade möjlighet att prata ut med Harry själv och ta reda på vad parets planer är. Det var under lugna omständigheter och de båda hade möjlighet att berätta vad de tänkte, berättade för The Sun och fortsätter:

– Hon gjorde det väldigt tydligt för honom att han och Meghan alltid är välkomna tillbaka om de ändrar sig och att hon kommer att välkomna dem med öppna armar.

Elizabeths besvikelse

Även drottningens besvikelse gällande de fåtaliga möjligheterna att träffa barnbarnet Archie ska ha kommit upp under pratstunden.

– Det är ingen underdrift att säga att hon är väldigt ledsen över att han och Meghan lämnar och att hon gärna skulle träffa Archie mer, likaså gällande prins Charles och resten av familjen.

FOTO: TT