Prins Gabriel invigde dopgåva i Dalarna

30 aug, 2020 
Prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prins Gabriel
På måndag fyller prins Gabriel tre år. Som en uppladdning inför bemärkelsedagen åkte han och föräldrarna prins Carl Philip och prinsessan Sofia på en utflykt till Dalarna.
Där fick han också en tidig födelsedagspresent – eller en sen dopgåva om så vill.
Annons
Prins Carl Philip och prinsessan Sofias kärlekssaga
Prins Carl Philip och prinsessan Sofias kärlekssaga

Prins Gabriel har vuxit på sig. På måndag fyller han tre år och har redan börjat utföra uppdrag som hertig av Dalarna. I veckan var nämligen han och föräldrarna prins Carl Philip och prinsessan Sofia i Säterdalens naturreservat som ligger i Säter. Där invigde Gabriel en rastplats som han fått av Dalarnas län i samband med sitt dop.

I en fin bildserie på prinsparets Instagram kan man se den lilla prinsen vandra omkring och njuta av den fina naturen.

”Som hertig av Dalarna invigde Gabriel igår en gåva som han fått av Dalarnas län i samband med sitt dop. En fantastisk tillgänglighetsanpassad rastplats i Säterdalens naturreservat med ett rikt växt- och naturliv”, skriver prinsparet i inlägget och tillägger:

”Vi hoppas att rastplatsen ska bli ett uppskattat inslag för naturreservatets många besökare”.

Prinsparets sommarprojekt

Familjen har ju som sommarprojekt att resa runt i landet och visa upp hur fint det kan vara. Det berättade de om i slutet av juni.

Annons

”Eftersom många stannar hemma i år och upptäcker Sverige på nära håll så kommer vi här på Instagram att dela med oss av några av våra smultronställen där vi befinner oss i sommar”, skrev prinsparet på Instagram då och tillade:

”Detta för att visa att vårt vackra land har fantastiska möjligheter för en kul, härlig och aktivitetsfylld svemester hemester”.

Så under sommaren har de bland annat visat upp Bergs gård utanför Trosa vid Sörmlands kust, nationalparken Blå jungfrun som är en ö i Kalmarsund och så klart Borgholms slottsruin på Öland.

”Här känner man historiens vingslag och det är ett spännande äventyr för både stora och små”, skrev de om det sistnämnda smultronstället.

Följarnas hyllningar

Förutom att strosa runt i naturen i Dalarna tog Gabriel också tag i penseln och målade en fågelholk som nu är på plats i Sätterdalens naturreservat. Alla tre verkade nöjda med upplevelsen och trivdes bra i Dalarna.

Annons

”Det är definitivt ett nytt smultronställe för oss att besöka. Där finns nu också en fågelholk som Gabriel har målat och ett ‘syskon’ till bänken i älvdalskvartsit på Hykjeberget som vi fick i gåva i samband med vårt bröllop”, skriver de.

 

Bilderna har också väckt reaktioner från prinsparets följare som ju nästan blivit bortskämda med fotografier på familjeni sommar.

”Vackraste prinsfamiljen någonsin! Dessutom den mest begåvade! Grattis Sverige!”, skriver en person.

”En av de finaste platserna som finns. Fina Säterdalen där det alltid finns något nytt att upptäcka. Så bra val att placera dopgåvan på”, skriver en annan och en tredje slår helt enkelt fast:

”Vilken charmig Prins. Så söt. Fin familj”.

Bild: Karin Törnblom/TT, Instagram

Annons