TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Prins Daniel tvingas sälja gymkedjan Balance

22 aug, 2018 
https://image.hant.se/image-4950803?imageId=4950803&width=1320&height=689
Malin Ljung
Prins Daniel tvingas sälja gymföretaget Balance
Efter 12 år är det slut. Prins Daniel säljer nu gymföretaget Balance till konkurrenten Sats.
Annons

Prins Daniels, 44, gymkedja Balance har länge kämpat med dålig lönsamhet. Daniel är huvudägare i Balance som startades upp 2006, men sedan 2010 och bröllopet med kronprinsessan Victoria, 41, har han inte varit aktiv i bolaget.

Nu är dock gymeran över för prinsen, under onsdagsmorgonen avslöjade nämligen Dagens Industri att gymkedjan Sats köper upp de tre anläggningarna som finns i Stockholm.

Ifjol omsatte Balance nästan 50 miljoner kronor, och förlusten landade på 3,2 miljoner kronor.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Vi har hamnat i ett mellanläge där vi är en liten kedja med för stor overheadstruktur. Vi jobbar i ett premiumsegment och det finns många budgetutmanare som pressar priserna på marknaden, säger Balance vd Anders Svensson till Di.

Hur mycket prins Daniel och de tre andra delägarna får ut för sina andelar är dock hemligt. Det bokförda värdet för Balance är förvisso 12 miljoner, men i årsredovisningen framkommer det att det inkommit bud som överstiger den summan.

Sats kommer nu att skylta om två av gymmen, men den stora anläggningen på Stureplan i centrala Stockholm kommer Balanceskylten att finnas kvar.

Prins Daniel är fortfarande delägare i Master Training, samma gym som kärlekssagan med Victoria startade på. I fjol noterade de en omsättning på 21,6 miljoner kronor och noterade en vinst på 3,3 miljoner.

FOTO: Ibl

Annons