ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prins Daniel sjuk – tvingades ställa in kungliga festligheterna

11 mar, 2023 
prins daniel
Prins Daniel var under gårdagen tvungen att ställa in på grund av sjukdom.
Därav missade han festligheterna på slottet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här får drottning Silvia dissen under kungliga besöketBrand logo
Här får drottning Silvia dissen under kungliga besöket

I år firar kung Carl Gustaf 50 år som Sveriges statschef. Kungen uppsteg på tronen den 15 september 1973 – han är genom tiderna Sveriges längst regerande monark.

Med detta kommer firande! Ett jubileumsår är i full gång och under fredagen var kungen på slottet för att inviga jubileums­utställningen.

”Det är min förhoppning att jubileums­utställningen ska kunna bidra med ökad kunskap om Sveriges rika kulturhistoria och glänta på locket till alla de spännande berättelser som föremålen bär på”, sa kungen vid invigningstalet enligt Kungahusets Instagram.

Men under kvällens festligheter saknades svärsonen prins Daniel.

Prins Daniel sjuk – tvingades ställa in

Tillställningen ägde rum under fredagskvällen i Rikssalen i Stockholms slott. På plats var kungen med drottning Silvia, prinsessan Sofia och prins Carl Philip samt kronprinsessan Victoria.

Annons

Men prins Daniel syntes inte till.

För Svensk Dam bekräftar hovets informationschef Margareta Thorgren att prins Daniel saknades på grund av en förkylning.

– Han är förkyld, har en lättare förkylning, säger hon till tidningen.

Bilder från invigningen: ”Den mest omfattande som arrangerats”

Kungahuset har visat upp bilder från dagen på Instagram. På bilderna skymtar vi en glad och frisk kung!

”I dag invigde Kungen jubileumsutställningen ”Vasa till Bernadotte – Kultur i rikets tjänst” på Kungl. Slottet. Vid invigningen närvarade också Drottningen, Kronprinsessan, Prins Carl Philip, Prinsessan Sofia, Prinsessan Christina Fru Magnuson och Tord Magnuson.”, skriver hovet och fortsätter:

”Utställningen, som är den mest omfattande som arrangerats på Kungl. Slottet, är en exposé över Sveriges historia med kulturhistoriskt viktiga föremål ur de kungliga samlingarna och andra museer.”

FOTO: TT

Annons