LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Därför reser prins Daniel utan kronprinsessan Victoria

22 aug, 2023 
Jonna Lawaetz
Sommarens lata dagar är över och våra kungligheter är tillbaka för att representera landet.
Under onsdagen har prins Daniel en inplanerad resa till Halmstad – nu avslöjar hovet varför kronprinsessan Victoria inte följer med.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kronprinsessan i Australien – besöker koalor i Namadgi National ParkBrand logo
Kronprinsessan i Australien – besöker koalor i Namadgi National Park

Efter en härlig sommarledighet är det nu dags för kungligheterna att återvända till sina åtaganden och att representera landet. Ledigheten spenderades för stora delar av kungafamiljen på Solliden på Öland, bland annat kronprinsessan Victoria, prins Daniel och barnen har haft många lata dagar på ön.

De har med andra ord haft mycket kvalitetstid med varandra. Något som de inte kommer ha lika mycket för nu när hösten närmar sig med stormsteg. I dagarna har Daniel nämligen ett uppdrag i Halmstad – som han åker på utan sin hustru, Victoria.

Prins Daniel åker på resa utan kronprinsessan Victoria

I den kungliga kalendern framgår kungafamiljens olika uppdrag. Kungen och drottningen har bland annat fullt upp med att besöka alla 21 län i landet med anledning av kungens 50 år på tronen. Drottning Silvia ska även närvara vid De gamlas dag och kungen närvarar vid Stockholm Water Prize.

Annons

Men för prins Daniels del blir det en resa utanför Stockholm. Han ska delta på SNS Tylösandskonferensen, på hotell Tylösand i Halmstad – en resa han åker på ensam.

När Hänt når hovet kan de bekräfta att kronprinsessan Victoria inte kommer följa med prinsen till Halland, detta på grund av hennes egna åtaganden i Stockholm.

”Som ni kan se i kalendern närvarar Kronprinsessan vid Stockholm Water Prize Seminar på onsdag tillsammans med Kungen”, skriver hovet i ett mejl till Hänt.

Kronprinsessan har alltså fullt upp med att närvara på Stockholm Water Prize, tillsammans med sin far.

Prins Daniel pratar om prinslivet i ny intervju

2023 markerar ett stort år för kungafamiljen Det är inte bara 50 år sedan vår kung fick det ärofyllda uppdraget att tillträda tronen och bli monark. Samma datum som kungen kröntes är också samma dag som prins Daniel föddes, han fyller nämligen 50 år den 15 september.

Annons

I samband med prinsens födelsedag kommer han att medverka i en stor intervju med programledaren Carina Bergfeldt, 43. Det är första gången på flera år som prins Daniel gör en större intervju ensam.

Det var Carina som glatt delade med sig av nyheten på sin Instagram:

”När jag fick min talkshow och fick frågan om drömgäst var svaret självklart. Och i fyra säsonger har jag ringt hovets informationsavdelning och tjatat. Eller bönat och bett, kalla det vad ni vill. Till slut fick jag ett möte med prinsen.Och sedan ett till. Och när hans 50-årsdag närmade sig valde han att göra en enda stor intervju. Med mig. Jag är glad och stolt över det. Det fanns inga premisser. Jag fick fråga vad som helst. Och det gjorde jag. Jag har följt prinsen vid fem tillfällen från början av maj och framåt, och idag är det officiellt.” skriver Carina på Instagram.

FOTO: Anders Wiklund/TT, Christine Olsson/TT

Annons