ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prins Daniel plötsligt sjuk – tvingas ställa in de planerade besöken

02 sep, 2021 
Mimmi Fouchenette
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel har blivit sjuk och tvingas ställa in de planerade besöken i Lycksele, Umeå och Skellefteå med kronprinsessan Victoria.
Nu berättar hovet om Daniels hälsoproblem.
Annons
5 underbara stunder med kronprinsessan VictoriaBrand logo
5 underbara stunder med kronprinsessan Victoria

I sommar har hela kungafamiljen samlats i Sverige och på Solliden på Öland. Under sommaren delade hovet med sig av en bild när de alla var samlade, och anledningen till att det hela blev sådan stor händelse berodde på att det var första gången sedan 2017 som hela kungafamiljen fotades i en och samma bild.

Kronprinsessparet Victoria och Daniel har efter det att bilden togs tillbringat stor del av sin sommar på Solliden. De har nämligen en helt nyrenoverad villa inom Sollidens slottsområde. 2013 färdigställdes bygget utav Villa Skönvik, som ligger stenkast ifrån Kalmarsund.

Kronprinsessans besök i Lycksele, Umeå och Skellefteå

I onsdags var det dags för Sametingets högtidliga öppnande av den åttonde mandatperioden i Lycksele. Både kronprinsessan Victoria och prins Daniel skulle ha medverkat på tillställningen.

Prins Daniel valde att ställa in resan på grund av hälsoskäl. Det hindrade inte kronprinsessan från att resa dit och under torsdagen ska hon även besöka Umeå och Skellefteå. Enligt Svensk Dam fick kronprinsessan under onsdagen äta en middag lagad på lokala råvaror från de norrländska skogarna och gårdarna.

Annons

Prins Daniel akut sjuk – hovets besked om hans mående

Anledningen till att prins Daniel valde att inte följa med kronprinsessan beror på att han har blivit sjuk. Han kommer även att missa torsdagens tillställningar.

Hänt har varit i kontakt med hovets informationschef Margareta Thorgren som menar att prins Daniel lider av en lättare förkylning men att han mår bra.

”Lätt förkylning, inget mer. Vanligt när skolorna drar igång”, skriver hon i ett meddelande till Hänt.

Anledningen till att han väljer att tacka nej till resan beror främst på respekt för de andra deltagarna. Troligtvis har han blivit smittad av prinsessan Estelle och prins Oscar som ska ha varit förkylda i helgen.

– Prins Daniel har tillsammans med kronprinsessan Victoria sett fram mycket emot att både delta under dagen i Lycksele och på länsbesök i morgon, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är dubbelvaccinerade mot covid-19, men ska ha testat sig för viruset efter första symptomen.

FOTO: Henrik Montgomery/TT, TV4

Annons