LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prins Daniel konfronterar David Hellenius – händelsen fångad på film

20 nov, 2022 
Felicia Hovryd
David Hellenius och prins Daniel
Prins Daniel konfronterar programledaren David Hellenius efter att prinsen nyligen gjort en miss i direktsändning.
– Vad håller ni på med?, säger prinsen
Annons
Här får drottning Silvia dissen under kungliga besöketBrand logo
Här får drottning Silvia dissen under kungliga besöket

Prins Daniel, 49, har sedan han gifte sig med kronprinsessan Victoria, 45, fått göra många officiella framträdanden. Men kungafamiljen har även egna hjärtefrågor och uppdrag som de brinner lite extra för.

Prins Daniels miss i direktsändning

Nyligen gick Tidernas hockeygala av stapeln i Avicii Arena för att fira att svensk ishockey fyller 100 år i år.

Prins Daniel var på plats för att dela ut ett av kvällens pris – Tidernas spelare, som Kim Martin Hasson och Nicklas Lidström kammade hem. Väl på scenen passade prinsen på att säga några ord innan han presenterade vinnaren, men under talet blev det fel.

Sedan 2021 heter Globen numera Avicii Arena, uppkallad efter artisten Tim ”Avicii” Bergling, något som lätt och ofta glöms bort.

– Vilken kväll här i Globen för oss hockeyälskare, mycket känslor och otroligt härligt. Jag har den stora äran att få dela ut priset till tidernas bästa hockeyspelare, säger prins Daniel i direktsändningen av Tidernas hockeygala.

Prins Daniel konfronterar David Hellenius

Programledaren David Hellenius, 48, har genom åren blivit en av Sveriges mest folkkära programledare, har har bland annat lett program så som Let's dance, Masked Singer Sverige och inte minst hans egna talkshow Hellenius hörna.

Annons

2006 hade humorprogrammet Hey Baberiba premiär på TV4 där bland andra David, Peter Magnusson, 47, och Christine Meltzer, 47, gjorde parodi av de senaste inom nöjes- och nyhetsvärlden. Ofta dök även medlemmar ur kungafamiljen upp i de olika sketcherna i programmet.

Prins Daniel startade 2016 organisationen Generation Pep som riktar in sig på att engagera barn och unga till att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Och något år efter starten bjöd han in David och hans son Leo, 16, för att göra en sketch tillsammans.

I klippet ser man hur David, utklädd till prinsen, står och berättar om att det är viktigt att barn och unga rör på sig när prins Daniel plötsligt dyker upp.

– Vad håller ni på med nu då? Har du börjat härma mig igen? frågar prins Daniel i klippet.

– Nej, det är klart att jag inte gör, svarar David efter att ha blivit konfronterad av prins Daniel.

Ja, det är tur att prins Daniel har glimten i ögat och kan bjuda på sig själv!

FOTO: Karin Törnblom/TT, Jessica Gow/TT

Annons