TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Prins Daniel jagar Pikachu med Estelle: "Pokémon Go är bra för barn!"

15 dec, 2016 
AvEmelie Tholin
Ett stenkast från Haga slott - vid båtplatserna - finns smultronstället för Pokémon-fantaster. Nu berättar prins Daniel om de kungliga spelvanorna.
Annons

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria är noga med att hålla koll på hur mycket Estelle, snart 5, sitter stilla och har begränsat hennes skärmtid. Målet är att lill-prinsessan ska vara ute och röra på sig en timme om dagen.

– När du och jag var unga, då fanns ju äventyret utomhus. Att bli inkallad på sitt rum var ett straff. I dag får vi nästan dra ut barnen för att de ska vara ute och leka. Äventyret finns bakom skärmen. Inomhus, stilla passivt sittandes, konstaterade prinsen i en intervju i TV4 Nyhetsmorgon tidigare i år och berättade om sin strategi:

–Så jag tror att vi som föräldrar, vi måste ta våra barn och gå ut med dem och leka. Eller bara få dem att gå ut. Jag tror på att ha rätt klara regler på vad som gäller.

Victoria och Daniel är noga med att Estelle ska vara ute så mycket i friska luften. Denna bild togs i somras när prins Daniels anordnade ett sportevenemang i Hagaparken.
Victoria och Daniel är noga med att Estelle ska vara ute så mycket i friska luften. Denna bild togs i somras när prins Daniels anordnade ett sportevenemang i Hagaparken.

Nu har Daniel kommit på ett innovativt sätt att få Estelle att lämna Haga slott. Pokémon Go! Äventyret innebär dock att Ipaden är med…
–Det var häftigt i somras… Inte så att barnens blick lämnade skärmen, men rumpan lämnade soffan. Vi var ute på trolljakt. Pokémon Go.

Annons

Jag ville verkligen förstå det och testa fenomenet. Det är otroligt intressant hur en ibland kritiserad företeelse – som att spela – fick barnen att röra på sig, säger han i Aftonbladet.

Prins Daniel har jagat Pokémons utanför Haga slott.
Prins Daniel har jagat Pokémons utanför Haga slott.

Jag är positiv till den teknikutveckling som sker och jag tror barn har mycket att vinna på att spela. Och vi har en spelindustri i Sverige vi ska vara stolta över. Men det är viktigt att vi har balans. Barn ska röra på sig minst 60 minuter per dag. Och om vi föräldrar går ut med våra barn kommer de att röra på sig.

På frågan om vilket Pokémon-gym som ligger närmast slottet, svarar prinsen:

– Jag tror det var något förbi båtplatserna här borta.

LÄS OCKSÅ:

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons