LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prins Charles, 71, sjuk i corona – hovet om hans tillstånd

25 mar, 2020 
Malin Ljung
Prins Charles, 71, har drabbats av coronaviruset, covid -19. Det bekräftar det brittiska hovet i ett pressmeddelande.
Annons
Prins Charles sjuk i corona – hovets ord om hans tillståndBrand logo
Prins Charles sjuk i corona – hovets ord om hans tillstånd

Prins Charles, 71, har drabbats av den allvarliga sjukdomen corona, covid -19. Det bekräftat det brittiska hovet i ett uttalande under onsdagsförmiddagen.

Prins Charles tillhör riskgruppen då han är 71 år gammal, vilket så klart är en stor oro. Men enligt hovet så ska han under omständigheterna må okej. Hittills har han uppvisat milda symtom och ”är i övrigt i god form”.

Charles och hustrun Camilla har varit isolerade på slottet Balmoral i Skottland de senaste dagarna.

”Han har uppvisat milda symtom men har i övrigt god hälsa och har jobbat från sitt hem de senaste dagarna precis som vanligt”, skriver de.

Så har prins Charles smittats

Camilla har också testats för viruset, men har inte drabbats enligt hovet.

Samtidigt finns det frågetecken hur prins Charles har kunnat smittats, men enligt hovet är det omöjligt att säga i dagsläget.

”Det är inte möjligt att säkerställa från vem prinsen fått viruset av med tanke att han träffat mängder av människor de senaste veckorna”, skriver de.

Annons

Så sent som för två veckor sedan träffade prins Charles furst Albert av Monaco, som förra veckan bekräftades smittad av coronaviruset.

Drottning Elizabeth skyddas

Prins Charles är näst på tur i tronföljden i Storbritannien efter sin mor, drottning Elizabeth. Den 93-åriga drottning isolerade sig själv i Windsor Castle för en vecka sedan efter regeringens rekommendationer. Enligt uppgifter till Daily Mail kan hon vara borta till efter påsk innan hon kommer tillbaka till Buckingham Palace.

Premiärministern uppmanade alla personer över 70 år att undvika kontakt med andra personer och att avstå icke nödvändiga resor.

En talesperson för drottningen sa för en vecka sedan att de vidtog försiktighetsåtgärder och gjorde ändringar i uppgifterna som drottningen har, allt för att anpassa sig till omständigheterna med att skydda Elizabeth från att bli sjuk.

FOTO: TT

Annons