Prins Carl Philip och Sofia stoppades inför Idrottsgalan

Prins Carl Philip och Sofia stoppades inför Idrottsgalan

Prinsparet Carl Philip och Sofia har inte synts till på flera veckor.
I kväll ska de delta under Idrottsgalan som programleds av Kristin Kaspersen, men kungligheterna lyste med sin frånvaro när galan skulle genrepas.
Nu avslöjar hovet sanningen om parets beslut.
Prinsessan Madeleines fina gest mot Sofia
Slå på ljud

I flera års tid har prins Carl Philip, 40, haft hedersuppdraget att dela ut det prestigefulla Jerringpriset på Idrottsgalan. Ikväll kommer galan att sändas i SVT, direkt från Globen, och programledare är Kristin Kaspersen, 50.

Galan är den största som händer för de svenska idrottsstjärnorna som samlas för att hylla föregående års största framgångar – och förberedelserna inför direktsändningen är minutiösa. Men när Idrottsgalan skulle generalrepeteras lyste kungligheterna med sin frånvaro, något Svensk Dam uppmärksammat.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har inte synts till sedan före jul.

 

Kristin Kaspersen Idrottsgalan

Kristin Kaspersen är än en gång programledare, men hon fick klara sig utan prinsparets närvaro under genrepet.

– Det fanns en öppning för att komma och repetera. Den utnyttjades inte. Men det är inget tvång ju, det är mer en möjlighet som inte användes, säger Stephan Rimér, vd för Idrottsgalan.

Prinsparets mystiska frånvaro

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia, 35, har inte synts till på flera veckor. Deras kalender har varit helt tom under januari, senaste de hade en offentligt uppdrag var den 21 december då de deltog under konserten Jul i Vasastan.

Enligt hovets informationschef Margareta Thorgren har prinsparet en rimlig orsak till frånvaron under Idrottsgalans generalrepetition – de har nämligen befunnit sig på resande fot och nyligen kommit tillbaka till Stockholm.

– Prinsparet har varit på en privat resa, säger hon till Svensk Dam.

Prins Carl Philip på Idrottsgalan 2018

För två år sedan delade Carl Philip ut priset till en jublande glad Peder Fredricsson.

 

 

 

Kungligheter på Idrottsgalan 2020

Var de befunnit sig är dock oklart, hovets informationschef vill enligt tidningen inte berätta var de varit eller vad de gjort. Dock har hon tidigare dementerat att Carl Philip och Sofia ska ha befunnit sig i Sydafrika, där de tidigare befunnit sig under den här perioden. Prinsparet har en bostad i Sydafrika och brukar vara där för att besöka Sofias välgörenhetsorganisation Project Playground.

Det är inte bara Carl Philip och Sofia som kommer att representera den svenska kungafamiljen på Idrottsgalan ikväll – även prins Daniel, 46, kommer att vara där och dela ut priset Årets peppare som är en del av hans projekt Generation Pep.

FOTO: Christine Olsson/TT, Patrik Österberg/TT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN