TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prins Carl Philip och kungen i storbråk: ”Skällde ut honom på slottet”

29 feb, 2024 
AvLotta Karinsdotter
Det fanns en tid då det rådde rejäl osämja mellan kungen och sonen prins Carl Philip.
Det var så illa att Carl Philip slutade tala med sin far.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Bergs möte med kungen: ”Jag smiter nu”Brand logo
Carina Bergs möte med kungen: ”Jag smiter nu”

Det är sedan tidigare känt att prins Carl Philip, 44, har ett stabilt temperament. Men även den lugnaste familjefadern kan tappa humöret om situationen är extraordinärt krävande. Inom hovet kan ingen glömma den udda händelsen, då prinsen skällde ut sin far så att det ekade i korridorerna på kungliga slottet!

Prins Carl Philips ilska: ”Tog oerhört illa vid sig”

Storbråk på slottet mellan Carl Philip och kung Carl Gustaf, 77, inträffade under 2010 då sonen fick höra talas om pappans påstådda förflutna. Det är Svensk damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall som avslöjar detaljerna i sin bok Carl Philip – Prinsen som inte fick bli kung.

Informationen om pappa kungen som nådde prinsen kom från boken Den motvillige monarken som släpptes 2010 och som drog ned hela kungahuset i smutsen.

Annons

Carl Philip blev chockad av de okända detaljerna om kungens privatliv som författarna presenterade, bland annat att kungen ska ha varit på stripp- och sexklubbar.

”Carl Philip som dittills hade haft den största respekt för sin far tog oerhört illa vid sig av de anklagelser som riktades mot familjens stora förebild”, skriver Johan T Lindwall.

”Det som sårade Carl Philip allra mest var på det sätt mamma Silvia blev utsatt och Carl Philip kunde inte tåla det. Han skällde ut sin pappa vid flera tillfällen hemma på slottet och alla inom hovförvaltningen kände till prinsens ilska gentemot sin far.”

Carl Philip bröt kontakten: ”Kunde inte förlåta...”

Prinsen ska ha blivit så upprörd att han i perioder inte talade med kungen. Därefter ska han ha haft mycket svårt att gå vidare och förlåta sin älskade pappa, även om kungafamiljen kom överens om att släppa och gå vidare.

”Carl Philip var den som stod sin mor närmast och han kunde inte förlåta det som pappa kungen hade utsatt familjen för. Det var en total, offentlig förödmjukelse”, skriver T Lindwall.

FOTO: Ibl

Annons