Prins Alexanders bus på slottet – Carl Philips ord om sonen

Prins Alexanders julgransbus på Kungliga slottet 2018

Det lackar mot jul och börjar bli hög tid att klä granen. Igår överlämnades traditionsenligt att antal julgranar till kungahuset. Och en liten tomteprins blev extra förtjust över den vackra gåvan.

Julen nalkas med stormsteg och överallt bakas det pepparkakor, pyntas det och julklappar slås in. Har man inte skaffat sig en julgran är det hög tid att tänka på detta.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här!

Kungahuset har aldrig haft bekymmer med att hitta den perfekta julgranen. De får granar så det räcker och blir över levererade till sig varje år.

Det är studenter från jägmästarprogrammet vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), klädda i grönt och rött, som varje år traditionsenligt överlämnar ett antal granar till kungahuset. Det är en tradition som hållit på sedan 1960-talet och är mycket uppskattat. Inte minst av barnen på slottet.

I år är det Prins Carl Philip, 39, och prins Alexander, 2, som igår, måndag, tog emot granarna av studenterna från SLU. På kungahusets Instagram har en kort film från överlämningen lagts upp.

Prins Carl Philip visar lilla Alexander en av de mindre granarna. Dock hade tvååringen svårt att stå stilla och beundra sin present. Prins Alexander tycks ha fått lite bus och spring i benen från sin kusin, prinsessan Leonore, 4, som troligtvis också kommer att glädjas åt granarna.

Många julhälsningar till prinsparet

Även på prins Carl Philips och prinsessan Sofias, 34, eget Instagramkonto, Prinsparet, har en bild på prins Alexander och granarna lagts upp. Den mycket entusiastiske lill-prinsen är klädd i röda byxor, en blå stickad tröja och – naturligtvis – en tomteluva.

Idag fick jag hjälp av en liten tomtenisse att ta emot granar på Kungl. Slottet av studenter från Sveriges lantbruksuniversitet“, skriver prins Carl Philip till bilden.

Prinsparets följare har skrivit mängder av julönskningar och kommentarer till bilden.

Åh, så sööööt!!!!! Den lille har ni gjort bra! Sötare tomtenisse får man leta efter“, skriver en person.

Vad söt han är Alexander! Han har en stilig far också! God Jul!” skriver en annan.

Här kan du se de härliga bilderna på prins Alexanders julbus

Bus och kramkalas med pappa, det verkar vara några av Alexanders favoriter.

Prins Alexander hade spring i benen när han hjälpte pappa Carl Philip att ta emot julgranar på slottet.

LÄS MER: Drottning Silvia: Därför är det bra att Victoria inte tar över

LÄS MER: Sofias bild på prins Carl Philip och barnen gör succé

FOTO: Stella picture/Pelle T Nilsson, Instagram, Kungahuset

Senaste nytt