TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Plötsliga ändringen – därför flyttas Victoriadagen 2020

16 dec, 2019 
Stora ändringen för Victoriadagarna 2020
Inför Victoriadagarna 2020 är det en ny arrangör som tagit över uppdraget.
Men det är inte den enda ändringen inför kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande.
Nu meddelas det att platsen för firandet flyttas.
Annons
Kronprinsessan Victorias dans från Vietnam-besöket gör succé: ”Härliga moves”Brand logo
Kronprinsessan Victorias dans från Vietnam-besöket gör succé: ”Härliga moves”

Den 14 juli fyller kronprinsessan Victoria år, något som alltid firats traditionsenligt på Öland ända sedan hon var ett barn. Borgholm på Öland fylls av massor av folk som vill närvara under de så kallade Victoriadagarna där artister uppträder på scen och en rad av aktiviteter för alla åldrar finns att tillgå. Victoriadagarnas fokus ligger på att inspirera till en hälsosam livsstil med nöjen för hela familjen.

Men i år blir det en del ändringar för den stora dagen. Tidigare har arrangören Kai Wieståhl stått för kalaset, men i somras lämnade han över uppdraget till Stephan Rimér, som tidigare bland annat arrangerat Guldbaggegalan.

Men det är inte den enda ändringen som sker till nästa års firande. Victoriakonserten som tidigare höll till på Borgholms idrottsplats kommer nu istället att ta plats på den nya spelplatsen, Slottssporten, vid Borgholms slott.

– Vi letade efter ett sätt att tydligare lyfta fram Öland som spelplats och samtidigt behålla tillgängligheten och den folkliga förankringen. Slottsporten ger oss allt det och möter samtidigt kravet för ett evenemang i tiden och möjliggör fortsatt utveckling, säger Stephan Rimér i ett pressmeddelande.

Annons

Kronprinsessan Victorias krav

Kronprinsessan själv lägger sig sällan i planeringen av sitt firande. Men ibland har hon haft önskemål. Ett av hennes önskemål, som förekommit flera gånger, är att gon gärna vill att favoritartisten Tomas Ledin ska uppträda.

Förra året blev kronprinsessan 42 år, och på scen under Victoriakonserten fanns då bland annat Benjamin Ingrosso, Rickard Söderberg och Lina Hedlund.

Någon som framför allt uppskattade Benjamin Ingrossos uppträdande var Victorias dotter prinsessan Estelle, som nöjd sjöng med och applåderade i publiken. Något som fångades på flera gulliga bilder från dagen.

FOTO: TT

Annons