prins carl philip

Peter Magnussons ursäkt till prins Carl Philip efter händelsen: ”Elaka”

Prins Carl Philip

Peter Magnusson och David Hellenius gjorde satir av prins Carl Philip.
Nu ber Peter om ursäkt.
– Det är sant, det är rätt, det var fånigt, vi var lite vulgära där, säger han i Kungen med två ansikten.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kronprinsessan Victorias ätstörningarna: ”Prinsess-sjukan”
0:28

Efter reklamen: Kronprinsessan Victorias ätstörningarna: ”Prinsess-sjukan”

(0:28)

Slå på ljud

Under det tidiga 2000-talet gick satirprogrammet Hey baberiba på TV4. Där fick tittarna se bland annat Peter Magnusson, 46, och David Hellenius, 49, göra ironi av andra kändisar.

Ett stående format var inslaget där de gjorde sig roliga på den svenska kungafamiljens bekostnad. Framför allt var det prins Carl Philip som duon gav sig på och förlöjligade.

Peter Magnusson ärliga erkännande – ber om ursäkt till prins Carl Philip

I dokumentären Kungen med två ansikten bryter nu Peter Magnusson tystnaden om duons vassa skämt som visades i tv för cirka 20 år sedan.

– Vi kunde vara lite för vulgära ibland mot alla möjliga kändisar som vi gjorde narr av, och så här långt senare kanske man kan tycka att det där kanske inte var det skarpaste. Och Carl Philip var vi lite elaka mot, det var vi, säger han i dokumentären.

Det visar sig till och med att kungen själv kan ha kontaktat duon då de gick hårt åt prinsen.

– Vi fick en del kritik, jag tror av kungen i något sammanhang, kring Carl Philip, vi var lite extra elaka mot honom, antar jag, och gjorde honom superkorkad och barnslig, infantil och om det kan jag bara säga. Det är sant, det är rätt, det var fånigt, vi var lite vulgära där.

Prins Carl Philips egna ord efter uthängningen i programmet

År 2014 gjorde prinsen succé då han gästade David Hellenius premiär av Hellenius hörna. I programmet som var den första stora tv-intervju Carl Philip gjorde så berättade han hur Hey baberiba hade påverkat honom. Det var nämligen så att klippen inte hade gått honom förbi obemärkt.

– Vi tittar på tv som alla andra. Vi kanske snubblade över programmet. Det har påverkat mig, min familj och omgivningen, sa Carl Philip bland annat i TV4-programmet.

Prinsens uttalande fick David Hellenius att skämmas rejält men som tur var kom programledaren och gästen väl överens resten av sändningen.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN