LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Så har du aldrig sett kungen förut – nya bilden visar

11 jun, 2023 
Jonna Lawaetz
Kung Carl Gustaf
Kungen har flera olika uppgifter i sin arbetsbeskrivning.
Nu delar Kungahuset med sig av en bild på kungen från ett av sina uppdrag – och så har vi aldrig sett honom förut!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Barnens glada hälsning till kungen - fina gestenBrand logo
Barnens glada hälsning till kungen - fina gesten

2023 är ett stort år för den svenska monarkin – på fler än ett sätt. På nationaldagen den 6 juni firade vi nämligen att Sverige varit självständigt i 500 år efter att Gustav Vasa valdes till kung.

Det är även ett stort år för vår sittande statschef kung Carl Gustaf. I år har han nämligen suttit på tronen i hela 50 år, vilket gör honom till den längst sittande regent någonsin.

Så har du aldrig sett kungen tidigare

Kungens uppdrag innefattar allt från utländska statsbesök, närvaro på olika invigningar och galor samt besöka och stötta det svenska näringslivet.

På Instagram delade det officiella kontot för kungahuset med sig av en bild från just ett sådant besök.

"I går deltog Kungen och Prins Carl Philip vid Stenhammardagen, som arrangeras av Sveriges Lantbruks­universitet och Stenhammars godsförvaltning.", skrev de på bilden.

Annons

Men det är bilden texten tillhör som väcker uppmärksamhet. Kungen gör något vi aldrig tidigare sett honom göra.

På bilden kör kungen traktor! I sin stiliga kostym och kungliga uppsyn sitter han på förarsätet i en enorm blå traktor. Det är inte riktigt så vi brukar se honom!

Kungen arrangerar jubileumsgala

Med anledning av landets stors firas därför ”Gustav Vasa 500 år” med en jubileumsgala på Gripsholms slott. Det blir en härlig tillställning som kung Carl XVI Gustaf och övriga kungafamiljen arrangerar den 18 augusti.

För Hänt har Patrik Krall, producent för jubileumsgalan, berättat han att både kungen och drottning Silvia kommer att finnas på plats i publiken. Kungligheterna har även fått ha önskemål gällande bokningarna för kvällen.

Annons

–Jag ska vara försiktig med att säga, jag vet ju aldrig vad kungen själv har tyckt men vi har fått en beställning från hovet. Man har velat ha en jubileumsafton och högtidshålla det här äventyret som har att göra med 500 år sedan Gustav Vasa tillträdde tronen, säger Patrik Krall och fortsätter:

– Jag tror att vi har haft lite fria händer men varje förslag jag har haft gällande artister, upplägg och tankar har jag hela tiden förankrat hela vägen. Så jag vet att de artister vi nu har, Lena Philipsson, Lisa Nilsson och Fredrik Lindström, Symfoniorkestern och inklusive acapella-gruppen Solala, de har uppträtt för kungafamiljen tidigare. De älskar de väldigt mycket.

FOTO: Mikael Fritzon/TT, Björn Larsson Rosvall/TT

Annons