Otrohetsskandalen i kungahuset – fångad på bild med annan kvinna

Spanska kungaparet i Stockholm

I november förra året besökte spanska kungaparet Sverige.
Bara ett par månader sedan avslöjades en stor otrohetsskandal i Spanien.
Den spanska prinsessans make syntes hand i hand med en annan kvinna!
0:27

Efter reklamen: Här tränger sig kungen förbi kronprinsessparet under Nobelfirandet 2021 – Se klippet här

(0:27)

Slå på ljud

Spanska kungahuset har fått sin beskärda del av skandaler de senaste åren. Först var det den ärrade kung Juan Carlos och hans affärer, både ekonomiska och kärleksaffärer, som väckte röster för republik. Kungen brände miljoner på elefantjakt i Afrika med sin älskarinna och anklagades senare för att ha tagit emot mutor för 700 miljoner kronor från Saudiarabien.

2014 abdikerade Juan Carlos, 84, till förmån för sonen Felipe, 54, som nu sitter på tronen med sin Letizia, 49. Tre år senare flydde Juan Carlos från Spanien och lever nu ensam och skröplig i Abu Dhabi.

Otroheten fångad på bild – efter fängelsestraffet

Parallellt med skandalerna kring ex-kungen har Felipe haft en annan kunglig skandal att hantera. Denna gång gäller det Iñaki Urdangarin, den förra handbollshjälten, som 1997 gifte sig med Felipes syster prinsessan Christina. 2011 anklagades Urdangarin för att genom sin ideella stiftelse Noos-institutet ha förskingrat 60 miljoner kronor. Rättegången pågick i flera år och 2017 dömdes han till sex år och tre månaders fängelse. Hans fru, prinsessan Christina, åtalades för skatteflykt men frikändes senare. Urdangarins straff sänktes till fem år och tio månader och efter några år fick han frigång och kunde avtjäna sin tid i hemmet. Han kunde fortsätta att leva sitt liv mot att han visade upp sig hos polismyndigheterna en gång i veckan. Det var då som nästa skandal briserade. Den spanska tidningen Lecturas publicerade i januari i år en bild på Urdangarin hand i hand med en annan kvinna. Fem dagar senare kom skilsmässobeskedet från Christina och Urdangarin.

Iñaki Urdangarin och prinsessan Christina

Prinsessan Christina och Iñaki Urdangarin på Victoria och Daniels bröllop 2010.

”Efter ömsesidigt samtycke har vi beslutat att avsluta vårt äktenskapliga förhållande. Vårt engagemang för våra barn förblir intakt. Eftersom det är ett privat beslut ber vi om största respekt för alla omkring oss”, skrev de i ett gemensamt uttalande.

Hedersgäster på Victoria och Daniels bröllop

Det spanska kungahuset har en nära relation till sin svenska motsvarighet. Så sent som i november förra året, två månader innan skandalen, besökte kungaparet Felipe och Letizia Sverige för ett statsbesök.

Svenska kungafamiljen med spanska kungaparet

I november 2021 träffade svenska kungafamiljen det spanska kungaparet.

Prinsessan Victoria närvarade också på Urdangarin och Christinas bröllop 1997. 13 år senare bjöd hon igen när det spanska prinsessparet var hedersgäster på Victorias och Daniels bröllop.

Victoria på prinsessan Christinas bröllop

Kronprinsessan var en av gästerna på Urdangarin och Christinas bröllop 1997. Här syns hon hälsa på prinsessparet under galamiddag i samband med bröllopet.

Sedan uppbrottet har Urdangarin, av förklarliga skäl, valt att hålla låg profil och inte synts särskilt ofta i offentligheten. Men under våren har han ändå fångats på bild när han suttit på läktaren när Barcelonas handbollslag spelat matcher. Anledningen: Sonen Pablo, 21, har följt i sin pappas fotspår och är idag handbollsspelare i samma lag.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!