Nya uppgifter om bråket mellan prinsparen: ”Dålig tajming”

Meghan Markle, prins Harry, prins William och Kate Middleton

Rykten om eventuell fejd mellan prins Harry, Meghan Markle, prins William och Kate Middleton fortsätter att florera efter de senaste uppgifterna om splittring.

Prins William, 36, gifte sig med sin kärlek Kate Middleton, 37, för sju år sedan och lillebrorsan prins Harry, 34, gifte sig med Meghan Markle, 37, i somras.

Att det ska vara osämja mellan Kate och Meghan är sedan gammalt. Rykten om att kvinnorna var osams kom redan strax efter Meghan och Harrys förlovning. Förra året valde paret att flytta ifrån Kate Middleton och prins William i Kensington palace. Då spekulerades det vilt i om beslutet hade med ett eventuellt bråk att göra.

Nyligen kom uppgifter om att bråket egentligen grundade sig i ett samtal som storebror och lillebror hade haft strax innan Harry och Meghans bröllop. William hade uttryckt oro över att de kanske gick lite väl fort fram i sin relation och Harry hade då tagit det som en hård kritik.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här!

Detta i kombination med bråket mellan fruarna har lett till en splittring mellan bröderna som en gång var oskiljaktiga.

För ungefär 10 år sedan grundades exempelvis stiftelsen The Royal Foundation för att möjliggöra för prinsarna att kunna vidareutveckla sitt välgörenhetsarbete. Senare har även Kate och Meghan anslutit som stödjare till stiftelsen.

Varje år håller stiftelsen ett forum och förra året samlades prinsbröderna tillsammans med sina fruar på scenen under välgörenhetseventet för att diskutera sina idéer för organisationen. Men i år verkar det inte som att alla fyra kommer samlas – vilket spär på rykten om en eventuell fejd, det rapporterar sajten Radar Online.

Kungliga återföreningen inställd

Det var alltså förväntat att prins Harry och prins William skulle mötas upp i ett gemensamt välgörenhetsevent med sina äkta makar, men nu har det kommit uppgifter om att den kungliga återföreningen är inställd. Istället verkar det som att de jobbar med olika välgörenhetsagendor parvis.

Radar Online skriver att det på den kungliga stiftelsens pressmeddelande står att forumet kommer vara ett årligt event, men en källa från hovet avslöjar att det inte kommer vara en panel på scen med alla fyra tillsammans som förra året.

–Det är dålig tajming. De borde visa upp en enad front, säger källan och syftar då på att spekulationerna om att det inte är bra mellan de två paren kommer fortsätta att florera.

Paren har exempelvis haft separata möten med stiftelsens VD. Och i december var Harry och Meghan på stiftelsens styrelsemöte och var också på julfest med personalen – men varken William eller Kate var med.

Hovet har nu bekräftat att det har accepterats att de två paren kommer att träffa stiftelsen omväxlande på styrelsemöten.

LÄS MER: Nya uppgifter om bråket mellan Meghan Markle och Kate Middleton

LÄS MER: Meghan Markles struliga förflutna – skandalbilder och bråk

FOTO: TT

Senaste nytt