Nya uppgifter: Därför gjorde Kate och prins William slut

Prins William berättar orsaken om varför det tog slut mellan honom och Kate Middleton 2007.

Brittiska hovet tillät inte Kate Middleton att fira nyår med prins William. Bråken som följde fick dem att göra slut.

Innan Kate Middleton, 36, och prins William, 36, blev ett par och hon blev en del av den kungliga familjen, studerade hon konsthistoria på St. Andrews Universitet i Skottland. Det var också där hon inledde en vänskap med 19-åriga prins William, som senare skulle övergå i kärlek.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut!

De två blev ett par redan 2002, ett drygt år efter att de först träffats, och hade väldigt svårt att hålla sin känslor hemliga. 2005 blev förhållandet offentligt, men bara ett drygt år senare chockades många då kärleksparet plötsligt gjorde slut och vägrade berätta varför.

Nu avslöjar tidningen InStyle vad som orsakade separationen för 12 år sedan. Det var oenighet kring deras nyårsfirande som satte käppar i hjulen för Kate Middleton och prins William.

I slutet av 2006 bjöd Kates familj in William att fira nyår hemma hos dem. Han tackade ja. Allt var frid och fröjd. Så backade prinsen plötsligt ur för att fira helgen traditionsenligt med drottning Elizabeth och resten av kungafamiljen i Sandringham.

Och som om inte det vore nog, Kate var inte välkommen att fira med William, eftersom de fortfarande inte var gifta. Hon kände sig förödmjukad och visste inte om hon orkade leva med den engelska kungafamiljens alla konstiga regler resten av sitt liv. De började bråka, och det blev drama. Detta i kombination med att de hade en långdistansrelation, och stressen av den intensiva mediebevakningen, gjorde att paret gick skilda vägar ett par månader. Kärleken övervann dock bägges betänkligheter. Efter förlovningen 2010 berättade de öppet om uppbrottet.

– Du ska inte tro på allt som står i tidningarna, men när det kommer till vårt uppbrott så är det faktiskt sant, sa prins William ärligt till UK press association.

Han fortsatte:

– Vi var båda väldigt unga, vi gick på universitet och försökte båda hitta oss själva och växa upp på egen hand. Vi behövde nog bara lite tid var för sig och det visade sig vara ett framgångsrecept.

Även Kate uttalade sig och det märktes tydligt att hon ångrade att hon blivit så upprörd att hon lämnat sin prins:

– Just då var jag inte så nöjd med det beslutet, men det gjorde mig faktiskt till en starkare person. Du får reda på saker om dig själv som du kanske inte hade insett. Jag värdesätter verkligen att jag fick den tiden för mig själv, även om jag inte insåg det då.

Prinsparet gifte sig 2011 och har de tre barnen George, 5, Charlotte, 3, och Louis, 3 månader. Hur lyckliga de än är kan man undra om det där nyårsfirandet hon inte fick vara med på för snart 12 år sedan inte fortfarande gnager lite när Kate tänker på det. En intressant detalj är nämligen att Meghan Markle, 37, till skillnad från Kate blev inbjuden att delta i firandet innan hon och prins Harry, 33, hade gift sig.

Prins William och Kate Middleton har varit ett par sedan 2002.

Prinsparet har barnen George, Charlotte och Louis tillsammans.

Paret tillkännagav sin förlovning 2010.

Och Kate visade upp den maffiga förlovningsringen!

I sommar firar de nio år som gifta.

Prinsen och Kate under deras första romantiska resa ihop, i Klosters, Schweiz, 2004.

LÄS OCKSÅ: Prins William avslöjar – därför stoppades Kate från resan: ”Är väldigt ledsen”

LÄS OCKSÅ: Kate och Williams hemliga samtal under välkomnandet av nya prinsen

FOTO: IBL

Senaste nytt